‘Tijdelijk’ is een betrekkelijk begrip. Dat kan zomaar eens vrij lang duren. In 2018 kreeg het Zaanlands Lyceum aan de Vincent van Goghweg in Zaandam een tijdelijk noodgebouw dat vijf jaar zou blijven staan. In 2022 vroeg de school een vergunning aan om het bijgebouw een jaartje langer in stand te houden, tot augustus 2024.

Maar nu ontving Zaanstad een aanvraag om de ’tijdelijke’ lokalen nog eens vier jaar extra, tot augustus 2028, te laten staan. Dat zou neerkomen op tien jaar ’tijdelijk’.

In 2018 jaar had de school 1.400 leerlingen die pasten niet meer allemaal in het gebouw. Dat aantal was niet minder geworden in 2022, vandaar de verlenging in dat jaar. De laatste stand volgens de Scholenkaart is 1286 leerlingen.

De omgevingsvergunning voor de verlenging is nu alleen nog maar aangevraagd, pas als erop is besloten, kan er bezwaar worden aangetekend.

Door Piet Bakker. Bronnen: aanvraag verlenging vergunning, Scholen op de kaart, eerder nieuws op De Orkaan. Foto (De Orkaan) vanaf Jan van Goyenkade.