Zaans hoogtepunt 14: rara waar zijn we? (filmpje)

De Johan Cruijff onder de hoogtepunten! Editie 14! We gaan lekker! Laddertjes op, liften in (soms hele oude!), bergen beklimmen, bij vreemden aanbellen en met knikkende knietjes filmen wanneer we eenmaal aan de top staan. Alleen maar om een raadseltje te schieten. Voor jou!

We bestegen eerder al de Oost-Dorsch, de Lotustoren (die door bijna iedereen de Conradtoren werd genoemd)de Brandaris, de Saentoren, en het Stadhuis van Zaanstad en Van der ValkOostzaan, de Watertoren van Assendelft en de Gortpeller, de Westzaner Belt, het dak van Westend, De Odulphuskerk in Assendelft en Cultureel Centrum Bullekerk, Maar….

Waar in de streek beklommen we afgelopen week een hoog punt? Hint: we zien iets van water en ook van iets van huizen en groen. (En… als je toch op ons Youtube-kanaal bent, abonneer je! Dan krijg je alle video’s vers als eerste!)

(in de video staat 2020, maar dat is natuurlijk 2021)

Het antwoord krijg je morgen van ons!

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Siem van Westen

  Bij de Lassie

 • E van Aalst

  Olam Wormer

 • Bert Versteeg

  De grote witte silo van Lassie in Wormer

 • Bert Versteeg

  Het is de grote witte rijstsilo van Lassie in Wormer.
  Deze silo is gebouwd in 1912 en in 1957 werden de letters op de silo geschilderd.
  De gebroeders Albert en Jacob Adriaan waren de grondleggers van het bedrijf, zij begonnen in 1893 met een stoomgortpellerij.
  Al in 1894 werd het bedrijf uitgebreid met het pakhuis Donau gevolgd door Koningsbergen in 1897 en in 1911 werd stoomhavermoutfabriek Mercurius in gebruik genomen
  In 1954 werd de handelsnaam Lassie ingeschreven en in 1959 kwam Lassie Toverrijst op de markt.
  De naam Lassie is afkomstig uit het Keltisch en is een koosnaam voor meisje.

 • In Wormer, boven op de silo van de Lassie, de witte silo waar met aan de Zaanzijde met enorme letters het woord LASSIE staat. Het huidige bedrijf is dacht ik spaans kapitaal en er liggen met regelmaat schepen voor de wal rijst te lossen, waarna dit in silo verdwijnt tot er een rijstprodukt in de bijliggende fabriek gemaakt wordt. O.a. de beroemde Lassie toverrijst.

 • henk landweer

  veerdijk in Wormer oude telecomunicatie toren 50 meter gebouwd van mijn groot ouders vroegere huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *