Zaans #PS2023: geen JA21, maar NEE23

In onze serie Zaans #PS2023 hebben we interviews afgenomen met verschillende Zaanse kandidaten op de lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Van Jeroen Olthof (PvdA) tot Johan Dessing (FvD), en van Erdogan Sahin (DENK) tot Peter van Haasen (PVV). Bijna iedereen is aan bod gekomen.

Bijna dus.

We kunnen JA21, de partij van Joost Eerdmans (ex-FvD, ex-Leefbaar, ex-EénNL, ex-LPF, ex-CDA) en Annabel Nanninga (ex-FvD), echter niet toevoegen aan ons rijtje van partijen met geïnterviewde Zaanse kandidaten. Cynthia Gordijn (Krommenie), kandidaat voor de Provinciale Staten in Noord-Holland, sloeg de uitnodiging om geïnterviewd te worden af, door de partijleiding was besloten dat alleen lijsttrekker Daniël van den Berg het woord zou voeren. Maar ja, die komt uit Huizen, en we wilden juist Zaanse kandidaten in onze serie.

JA21 zou dus als enige afvallen. Maar Cynthia bedacht zich. Ze wilde toch wel. Die vreugde duurde echter maar kort.

Lijsttrekker Daniël van den Berg belde een dag voor het interview met de mededeling dat Cynthia ‘geen tijd’ meer had voor een interview (dat zou best eens kunnen, ze had zelfs geen tijd om zelf te bellen). Alle kandidaten en medewerkers zouden hard nodig zijn in deze drukke verkiezingstijd.

Of Cynthia echt geen tijd heeft voor een telefonisch interview van 15 minuten, of dat de fractie geen vertrouwen heeft in haar, laten we in het midden. 

Een gemiste kans naar onze mening. Wel wensen wij Cynthia en haar partij succes met de verkiezingen. Zo is De Orkaan dan ook wel weer.

Eerdmans en Nanninga hebben in december 2020 JA21 opgericht, nadat ze hun lidmaatschap van Forum voor Democratie (FvD) hadden opgezegd vanwege onenigheid over de koers van die partij. JA21 heeft tientallen voormalige volksvertegenwoordigers van FvD aan zich weten te binden, waaronder drie in het Europees Parlement, zeven in de Fractie-Nanninga in de Eerste Kamer, 33 in de Provinciale Staten (waarvan 6 in Noord-Holland) en twee in de gemeenteraad van Amsterdam.

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen (en luister naar de kandidaten die zich wel durfden te laten interviewen).

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *