Zaans #PS2023: nr. 27 bij CU, André Schipper (interview)

De Provinciale Statenverkiezingen staan weer voor de deur. Op 15 maart mogen we onze stem uitbrengen op één van de 23 partijen die meedoen. Bij 16 van de 23 partijen staan Zaankanters op de lijst, drie partijen hebben zelfs een Zaanse lijsttrekker.

In deze serie zullen wij interviews houden met kandidaten uit de Zaanstreek. Dit biedt jou de kans om meer te weten te komen over de standpunten en visies van deze kandidaten, en hen beter te leren kennen voor de verkiezingen. Vandaag gaat De Orkaan in gesprek met André Schipper

Wie is André Schipper?

André Schipper, kandidaat voor de Provinciale Statenverkiezingen voor De ChristenUnie (CU) is oud-steunfractielid in Zaanstad. Hij woont in Assendelft en is een bekend gezicht binnen de Zaanse politiek. Aangezien de CU momenteel 1 van de 55 zetels in de Staten in handen heeft, is de kans klein dat Schipper de Staten in komt.

In het interview legt Schipper uit waarom je moet stemmen op de CU en specifiek op hem. Hij bespreekt de toekomst van Schiphol en de A8-A9 verbinding. Daarnaast geeft hij zijn visie rondom auto’s en bespreekt ‘de derde-verdeling’ van huurwoningen. Tenslotte vertelt hij wat hij specifiek kan betekenen voor de inwoners van Zaanstad. Kortom, genoeg belangrijke onderwerpen.

“Vermindering van het autoverkeer is wel iets wat voor ons een punt is”

Naast Schipper staat ook Zaankanter Martin van der Steen, bestuurslid CU Zaanstad (plek 30) op de lijst. Lijsttrekker Michel Klein komt uit Bussum. Het partijprogramma en meer over de kandidaten is te vinden op de website van de CU.

Benieuwd naar het Interview? Klik dan op het audiofragment hier beneden:

Lees hier al ons nieuws over de Provinciale Statenverkiezingen.

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *