Deze week behandelen de rechtbanken in Haarlem en Alkmaar onder meer Zaanse zaken. Op de agenda van de rechtbanken staan onder andere zaken over vuurwapens en munitie, een poging tot doodslag en het voorbereiden van een cocaïnelijn naar Zweden.

De gemeente Oostzaan moet in Den Haag voor het hekje van de Raad van State optreden.

Hier is een overzicht van de zittingen die zijn gepland voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Alkmaar

Deze week zijn er in de meervoudige kamer in Alkmaar ‘slechts’ twee zaken gepland die zich hebben voorgedaan in Zaandam. Vandaag staat een zitting gepland voor poging tot doodslag en op dinsdag een zaak in verband met bezit en handel in heroïne, witwassen, bezit van een vuurwapen en munitie, en voorbereiding van de uitvoer van cocaïne.

Politierechter Alkmaar

Ook de politierechter in Alkmaar heeft het niet al te druk. Op dinsdag 24 oktober is er een oplichtingszaak in Koog aan de Zaan, waarbij iemand zich als verhuurder voordeed en € 1.900,- aan borg inde. Op vrijdag 27 oktober begint de dag met een zitting over winkeldiefstal in een supermarkt (bier) en overtreding van het winkelverbod van dezelfde supermarkt, gevolgd door een zaak van mishandeling. Beide incidenten vonden plaats in Zaandam.

Meervoudige kamer Haarlem

Op dinsdag begint de dag met een zitting over de verlenging van tbs, gevolgd door een zaak over bezit van zowel automatische als niet-automatische vuurwapens en handgranaten, bezit van cocaïne, en betrokkenheid bij het opzetten van een cocaïnelijn naar Zweden, allemaal gepleegd in Zaandam.

Politierechter Haarlem

Maandag staat een zaak gepland voor het opzettelijk niet doen van aangifte inkomstenbelasting in Zaandam. Op woensdag is er een zitting voor het besturen van een bedrijfsauto onder invloed van alcohol, eveneens gepleegd in Zaandam.

De dag daarna volgt een zitting voor bedreiging met de dood, waarbij een vuurwapen op een persoon werd gericht in Assendelft. Daarna worden aanklachten behandeld voor bezit van een schietstaaf, penpistool, schietpen en munitie, eveneens gepleegd in Assendelft. Tot slot wordt er op dezelfde dag een zaak behandeld voor de verkoop van 7,43 gram MDMA, gepleegd in Westzaan.

Raad van State

D. Witte (Oostzaan) gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank Noord-Holland van 5 juli 2022 in het geding gericht tegen B&W van Oostzaan. Het gaat om een besluit van B&W over de sloop van een bouwwerk aan de Lisweg 327.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Info: zittingsrooster rechtbank Haarlem. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem