Deze week behandelen de rechtbanken in Alkmaar, Haarlem en Zaandam diverse zaken uit de Zaanstreek. Op de agenda staan onder andere diefstal van sieraden, het witwassen van ruim € 78.000,- en het overtreden van de avondklokregeling.

Hieronder een overzicht van de zittingen die gepland staan voor verschillende kamers:

Meervoudige kamer Alkmaar

De enige Zaanse zaak op de rol voor de meervoudige kamer in Alkmaar betreft seksueel misbruik van een minderjarige en het bezit van kinderporno in Krommenie.

Politierechter Alkmaar

Op dinsdag vindt er een rechtszaak plaats waarbij iemand wordt aangeklaagd voor vernieling van een auto en mishandeling in Zaandam. Daarnaast is er ook een zaak van winkeldiefstal in een kledingwinkel in Zaandam. Ten slotte wordt ook een mishandeling behandeld die is gepleegd in Krommenie.

Donderdag moet iemand voorkomen die wordt beschuldigd van een winkeldiefstal in Zaandam. Daarna volgt een zitting over een mishandeling in Oostzaan. En als laatste zaak van de dag wordt opnieuw een mishandelingszaak behandeld die ditmaal heeft plaatsgevonden op het Ankersmidplein in Zaandam.

Op vrijdag moet iemand voorkomen die wordt beschuldigd van inbraak en diefstal van sieraden, en het bezit van een vervalst Kroatisch rijbewijs in Zaandam. Daarna een zaak over de vernieling van een auto en een bestelwagen. Daarnaast is er ook een zitting voor diefstal van een mobiele telefoon in Koog aan de Zaan.

Meervoudige kamer Haarlem

Net als voor de meervoudige kamer in Alkmaar heeft ook de meervoudige kamer in Haarlem maar één Zaanse zaak op de rol: het witwassen van ruim € 78.000,- aan contanten, een Rolex-horloge en een BMW-cabriolet.

Politierechter Haarlem

Op woensdag moet iemand terechtstaan voor de diefstal van telefoons, laptops en tablets in Zaandam en donderdag moet iemand voorkomen vanwege het weigeren van een ademanalyse in Zaandijk.

Kantonrechter Zaandam

Weet u nog, tijdens de avondklok in de coronaperiode was het verplicht om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen te blijven. Op dinsdag moeten twee mensen voor de rechter verschijnen vanwege verzet tegen een strafbeschikking wegens het overtreden van de avondklokregeling. De een gepleegd in Purmerend en de ander in Zaandam.

Daarna volgt een zitting voor verzet tegen een strafbeschikking wegens het niet laten voorgaan van een voetganger bij een zebrapad in Krommenie, en daarna een zitting voor het overschrijden van de maximumsnelheid met 33 kilometer per uur in Zaandam.

Tijden, details en de adressen van rechtbank zijn te vinden op de site van de Rechtbank Noord-Holland.

Door Nick Boeske. Info: zittingsrooster rechtbank Haarlem. Foto (De Orkaan): rechtbank Haarlem