Zaanse coffeeshops aan de staatswiet

Als alles volgens plan verloopt, zullen de Zaanse coffeeshops Squad en Headlines vanaf 2021 door de staat geteelde wiet gaan verkopen.

Zaanstad doet namelijk, als een van de tien proef-gemeenten, mee aan het landelijke wiet-experiment van het kabinet. Dit nieuws lekte vandaag uit via het ANP.

Zaanstad gaf in juni aan alleen mee te willen doen “onder de voorwaarden dat het Rijk voldoende juridische ondersteuning biedt en de financiële consequenties dekt.” Of aan die voorwaarden zal worden voldaan, is niet bekend.

Of de coffeeshops er zin in hebben doet er niet toe: ze moeten meewerken of komen tegenover de juristen van Zaanstad te staan. Met de dreiging van sluiting boven het hoofd.

Begin dit jaar ging de Tweede Kamer akkoord met een experiment voor de ‘gesloten coffeeshopketen’. Dat betekent dat niet alleen de coffeeshop zelf ‘gedoogd’ wordt maar dat ook de levering aan de coffeeshop gelegaliseerd wordt. Nu handelt een coffeeshop in feite altijd met ‘criminelen’ om aan wiet te komen.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Erik Esteie

  Laat ik positief blijven en zeggen dat ik blij ben dat er nu eindelijk gewerkt wordt aan het kromme beleid van gedogen, maar eigenlijk had dit al 20 of 30 jaar terug moeten gebeuren en alle problemen die bestaan in de huidige tijd zijn gecreerd door dezelfde politiek partijen die nu een experiment aan willen gaan…

  En om eerlijk te zijn, en die optie zie ik nog steeds niet, alle drugs moeten uit het strafrecht en horen onder de gezondheidszorg te vallen

  Als ik vandaag lees dat de gemeente(politiek) Amsterdam het zicht op de winsten die gemaakt worden door de verkoop door drugs kwijt is dan kan ik alleen maar lachen, dit is door jullie(huidige bestuurders en voorlopers) gecreerd

  Alle criminaliteit uit het verleden(en de toekomst, als het niet veranderd) is gecreerd door het beleid wat gevoerd is door de mensen die zogenaamd wisten wat het beste was voor ons en daar hoor ik niemand over. Zij zijn het probleem

  Gelukkig hebben we in Zaanstad burgemeester Hamming, ik weet zeker dat hij door gaat met zijn harde lijn en nu heeft hij een extra stok om mee te slaan. In mijn ogen is hij echter onderdeel van het probleem. Repressie, repressie, repressie….

  Haal alle drugs uit het strafrecht en 90% van de problemen is opgelost

  • Ton lameijer

   Helemaal mee eens, maak het legaal en verlaag de verkoopprijs zodanig dat het voor criminelen niet meer interessant wordt om er in te handelen. Helaas voorziet het huidige plan ook weer in een ‘verdien model’, maar dan wel voor het rijk/de balastingdienst, want daar gaat het uiteindelijk om. De regering ziet met lede ogen de milliarden die er nu mee verdiend worden hun neus voorbijgaan.

 • hans van loo

  In canada blijkt het geen sier te helpen om de ongewenste bijverschijnselen op die manier uit de wereld te helpen,maar in NL dus ook in Zaanstad denkt men het wiel opnieuw te hebben uitgevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *