Zaanse Schans verlaagt parkeertarieven

De parkeertarieven op de Zaanse Schans worden tijdelijk verlaagd.

Tijdens de zomervakantie (juli-augustus) moet voor personenauto’s geen € 12 maar € 9 betaald worden.

De eerder doorgevoerde verhoging van €10 naar €12 (per 1 januari 2020) was o.a. genomen om de toestroom van auto’s te remmen. Het bestuur van de Stichting de Zaanse Schans:

“Nu we te maken hebben met de Corona-uitbraak is dat argument niet meer aan de orde. Daarbij hopen wij dat de maatregel ook helpt om de loop er weer in te krijgen op de Zaanse Schans.

Verder hebben wij geconstateerd dat het huidige parkeertarief met name onder Nederlands publiek er toe leidt dat wordt omgedraaid bij de slagboom. De prijs van €12 lijkt af te schrikken. Het Bestuur hoopt dat verlaging van het tarief dit ontwijkgedrag zal afremmen.”

De parkeertarieven voor bussen blijven voor dezelfde periode op het laagseizoentarief staan: € 25 voor gewone bussen en € 35 voor dubbeldekkerbussen in plaats van € 30 en € 45.

In november 2019 werd de verhoging van € 10 naar € 12 aangekondigd die per 1 januari 2020. Destijds werd ook aangekondigd dat nagedacht werd over flexibele tarieven (per uur en ook seizoensgebonden voor personenauto’s). Daar werd sindsdien weinig meer van gehoord. Tot nu dus.

Foto boven uit ‘betere’ tijden (juni 2018): bussen op de Zaanse Schans (De Orkaan)

Deel dit artikel:

4 reacties

  • In een wetenschappelijk artikel van Skift,
    Een mediabedrijf dat nieuws,onderzoek en marketingdiensten voor de reisindustrie levert staat o.a.”dat het terugkeren van toeristen naar de duizelingwekkende hoogte van 2019 nog jaren zal duren.”

  • Het college wil nu de ontwikkelingsstrategie en vermakelijkhedenretributie gewoon vast stellen, zonder betrokkenheid van ondernemers en bewoners en dat in deze tijd.

  • H. Brunt

    Zolang je overal in de nabijheid van de Schans nog gratis kan parkeren kopen toeristen geen parkeerkaartje. Voor de campers is zelf aparte bewegwijzering aangebracht naar de gratis (overnachtings-)parkeerplaats bij het station Zaanse Schans (Zaandijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *