Zaanstad en het geheim van de verborgen priklocatie 

Elke donderdag van 11:00 uur tot 17:45 uur kan je je vaccinatie halen bij de Sultan Ahmet moskee in Zaandam. Tenminste…. Als je gebruik maakt van je speurneus en een flink portie doorzettingsvermogen. 

Ewoud de Groot mailde ons over het avontuur dat hij beleefde:

Aan de parkeerplaats bij de moskee staat een overdekking met tafels en stoelen. 
In de veronderstelling dat bij deze -pop up- prik locatie een bus voor zou rijden, waren er twee dames in de wacht gaan zitten. Met mij sloten nog zo’n tien mensen zich aan. 

Om 11:15 uur besloot een van de wachtenden toch maar eens op onderzoek uit te gaan. Wat bleek… de prikkers zaten verstopt in een spaarzaam verlichte spelonk onder de moskee. Op de site van de GGD wordt vermeld dat de ruimte niet rolstoeltoegankelijk is. Dat klopt. Maar dat je je rot moet zoeken voordat je je prik kan krijgen staat nergens. De borden die de richting aan zouden moeten geven bleken bij navraag niet geplaatst te zijn door de harde wind. 

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Marijke Zandvliet

  Belachelijke plek in zo’n kwetsbare wijk met heel veel ouderen. Waarom niet in het buurthuis De Poelenburcht mét parkeerplekken. Toen er gestemd moest worden voor de Gemeentelijke verkiezingen, ging het daar 3 dagen lang prima.
  De dichtsbijzijnde, voor invaliden toegankelijke, prikplek is Dirk Prins zónder fatsoenlijke parkeerplek. Doe er wat aan!!

 • Ik heb oproep gekregen voor tweede boosterprik. Locatie bij navraag: Amsterdam RAI. Hoe ga ik daar komen? Zit in scootmobiel.
  Hoera de moskee. MAAR ik kan NIET LOPEN GEEN CENTIMETER. Dus trap af bij moskee geen optie. Neem dan de rolstieltaxi van de BIOS.
  Maar het is verboden te blijven zitten in je scootmobiel tijdens het omhoog en omlaag gaan van de lift waarop scootmobiel gereden moet worden.
  Meneer stapt u even uit uw scootmobiel en graag via de zijdeur van de taxibus naar binnen over de 3 treden.
  U KUNT NIET LOPEN? SORRY DAN KAN IK U NIET MEENEMEN!!!! WMO Gehandicapten vervoer of Valys het maakt niet uit.
  Misschien kunt u thuis geprikt worden. Kan nog wel 4 weken duren voordat u hierover bericht krijgt. Grlukkig heb ik vaak de instelling:LUST FOR LIFE

  • Marion Huijer

   Ik heb hetzelfde probleem.
   Zit in een scootmobiel en kan niet lopen.
   Ik heb mijn alle vier mijn inentingen bij de huisarts kunnen halen en bij mensen die echt de deur niet uitkunnen komt hij thuis.

   Gewoon uw huisarts even vragen.
   Veel succes.

  • GGD Zaanstreek-Waterland

   Beste meneer Aafjes, De GGD heeft meer priklocaties in Zaandam. Misschien dat Dienstencentrum Dirk Prins voor u een optie is? Daar zijn we elke dinsdag en op woensdag in buurtcentrum De Zeskanter.

  • Jaap Crok

   Het vrijwilligers vervoer Zaanstreek laat mensen met scootmobiel wel op de lift van de bus. In de bus overstappen op de stoel.

 • Hedy Evenblij-Ruben

  Is priklocatie Dirk Prins A.G.Verbeekstraat misschien een optie?

 • Halina François

  Geweldige communicatie . Hoe bestaat t.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *