Zaanstad gaat op zoek naar 120 huizen voor HSB

De Volendamse bouwer HSB gaat geen claim indienen tegen Zaanstad omdat ze 120 huizen minder mogen bouwen op het terrein Overtuinen waar Zaanstad graag de nieuwe Europese School wil hebben.

Zaanstad gaat voor HSB op zoek naar een andere locatie om die 120 woningen te bouwen. De gemeente hield eerder rekening met een mogelijke claim van ruim € 2 miljoen.

Daarmee zijn de andere opties: meer woningen op het overblijvende deel van Overtuinen (meer de hoogte in bouwen) en een financiële compensatie, van de baan. HSB krijgt wel € 300.000 voor ‘gemaakte plankosten’.

Of de Europese School doorgaat, is nog niet zeker, ook Alkmaar is in de race. Het ministerie van OCW besluit dit jaar nog over waar de school naartoe gaat. De totale kosten zijn € 6,5 miljoen die geheel door het ministerie worden gedragen.

Hier ons dossier over de Europese School.

Afbeelding: impressie van Verkadebuurt die gebouwd wordt op Overtuinen. Op het onderste deel is de Europese School gepland.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ilse Janssen

    120 appartementen op dat grasveldje voor station Krommenie-Assendelft past. Volgens het bestemmingsplan is er plek voor 100 woningen en mag het 50 meter de lucht in. Die 20 woningen extra compenseren we gewoon door wat minder parkeerplaatsen aan te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *