Zilvermeeuwen en Hellas Sport: fusie in 2018

De besturen van voetbalverenigingen Zilvermeeuwen en Hellas Sport Combinatie Zaandam gaan een fusie tussen de verenigingen onderzoeken. Met ingang van seizoen 2018-2019 zou de fusie al een feit kunnen zijn.

Sport-wethouder Jeroen Olthof maakte het nieuws bekend via zijn Facebook-pagina. De nieuwe fusieclub moet op Sportpak Hoornseveld gaan spelen, ook PSZ is bespeler van dit complex sinds vorig jaar.

Op de algemene ledenvergadering van 11 december 2017 zullen de besturen van beide verenigingen een uitgebreide toelichting geven over het voornemen. De leden zullen dan worden verzocht om instemming te verlenen om de mogelijkheden van een fusie nader te onderzoeken. Dit onderzoek zou dan moeten resulteren in een fusievoorstel.

Plannen voor een fusie tussen Hellas Sport en Zilvermeeuwen bestaan al jaren, ook Zaanlandia werd genoemd als mogelijke partner. Fusie zou ruimte scheppen voor de bouw van woningen. Zaanlandia heeft al eerder laten weten geen trek in de fusie met de twee noodlijdende clubs te hebben. Hellas is gekrompen tot één van de kleinste clubs in de Zaanstreek. In 2016 had de club 13 teams, nu nog maar 8. Zilvermeeuwen had 10 teams in 2016, nu 15.

Hellas (1990) is zelf een fusievereniging, voortkomend uit twee roemruchte verenigingen: ZFC (1904) en ZVV (1904). ZFC speelde betaald voetbal en won in 1925 zelfs de beker. Martin Rep bezocht stiekem de wedstrijden. Johnny Rep speelde ooit voor ZFC (evenals Piet Ouderland en Lou de Graaf).

Deel dit artikel:

7 reacties

 • ikkeook

  lekker bezig Olthof

 • D Vink

  Niet gunstig…kijk naar de fusie van ZFC en ZVV totaal mislukt.Beide clubs waren totaal verschillend…ZFC de grote volksclub en ZVV een club van gemiddeld meer ondernemers en wat elitairder …kijk wat er van over gebleven is .

 • Joris Dekker

  Helaas… Ik ben een jaar na de fusie ook vertrokken bij mijn oude club (ZFC). Door de influx van veel vreemde gezichten en een andere mentaliteit, was de oude sfeer verdwenen.

 • Hans Hoeve

  Zilvermeeuwen had niet moeten verhuizen naar Sportpark Poelenburg.
  Oude locatie was top, beter bereikbaar voor de jeugd en senioren. En niet te vergeten de toeschouwers.
  Altijd grote toeloop vanuit Vissershop, Vijfhoek, Burgemeestersbuurt, Meidoornbuurt etc.
  En nu is dat over. Ik denk niet dat er veel Meeuwen de moeite nemen om naar het Hellas complex te gaan.
  Het is jammer, stuk historie. En dat geldt ook voor ZFC en ZVV. waren altijd mooi derby’s waar heel Zaandam over sprak en de kranten altijd bol van stonden..
  Maar ja, tijden veranderen en je moet het er maar mee doen.
  Ik wens de bestuurders in al hun ijver voor de clubs veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *