ZNSTD brengt Amsterdam een gevoelige slag toe in strijd om leerkrachten!

Kabam! Poef! Pak aan! daar hebben jullie niet van terug! Zaanstad heeft vandaag hard uitgehaald naar Amsterdam.

Onze metropoolpartner startte vorige maand een campagne binnen de Zaanse gemeentegrenzen, om de leraren te lokken die ook wij meer dan nodig hebben.

In Amsterdam worden leerkrachten gelokt met bonussen, extra reiskostenvergoedingen, een baangarantie en voorrang bij woningen en… dat laatste doet Zaanstad nu ook!

Poelenburg of Peldersveld

Vanmiddag twitterde Zaanstad vilein:

Dat de tweet de ronkende Amsterdamse campagneposter nog eens onder de aandacht bracht van potentiele leerkrachten, is natuurlijk gewoon een vriendendienst. Dat doe je voor je buren. Als je de link volgt kom je alweer bij de reclameposter van Amsterdam (graag gedaan, Mokum), met daaronder de volgende tekst:

‘Werk je in het onderwijs of in de zorg? Of heb je een ander maatschappelijk beroep?  Dan kun je binnenkort in Poelenburg en Peldersveld voorrang krijgen als je reageert op een sociale huurwoning.’

Je krijgt als leerkracht dus voorrang als je een huis wenst in Poelenburg of Peldersveld.

Actieplan Poelenburg

Dit ‘cadeautje’ aan de leraren van Zaanstad is een logisch gevolg van de wens om de wijken waar bijna 12% van de inwoners een bijstandsuitkering hebben, en een op de vier huishoudens onder de armoedegrens leven, op te waarderen.

Zaanstad heeft toestemming gekregen van de Rijksoverheid om in het kader van Actieplan Poelenburg (naar aanleiding van de commotie rond de filmpjes van vlogger Ismail Ilgun), de Wet bijzondere maatregelen grootstedelijke problematiek (Wbmgp) toe te passen. Hiermee kan de gemeente beschikbare huurwoningen weigeren aan mensen die niet aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Leraren voldoen dus wel aan de voorwaarden en zijn meer dan welkom. We zijn benieuwd hoe Amsterdam op deze kei- en keiharde tegenactie van Zaanstad zal reageren…

Deel dit artikel:

Een reactie

  • ikkeook

    Als je hier nou trots op moet zijn….. POELENBURG kom op jongens en meisjes daar bij ZNSTD gebruik je verstand.

    Welke sukkel trapt hier nou in??? Het zijn HBO-ers hoor. Er zijn er bij die houden gewoon het nieuws bij want dat is ze geleerd. Onderwijs moet actueel zijn. En ze hebben ook wat met geschiedenis.

    Gaat um niet worden. Die burgermeester van ons wil ook geen huisje in Poelenburg of het Peldersveld! Dus waarom een leerkracht wel???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *