Zondag: 43e Ronde van het Lage Land

De 43e Ronde van het Lage Land, de Juniorenklassieker van Nederland, wordt op zondag 20 maart verreden. De ronde is de eerste koers op de nationale wielerkalender voor junioren.

Ondanks de werkzaamheden aan het prachtige AZ jeugdcomplex is de start om 12.01 uur op het sportpark Kalverhoek bij de Zaanlandse Wielerclub DTS. De vernieuwde route, met twee omlopen, gaat via de Zuiderweg en de Provincialeweg N515 via de Guisweg Zaandijk en de Provincialeweg N246 richting Markenbinnen.

Vervolgens gaan de renners richting Schermerhorn waar twee omlopen zijn om dan via Driehuizen en West-Graftdijk weer richting de Zaanstreek te gaan. Via Spijkerboor en Neck komt het peloton weer via de Zuiderweg naar de Wijdewormer. Daar maken de renners en volgers 2 omlopen van 16 km via de Noorder –en Zuiderweg. Omstreeks 14.30 uur wordt de finish verwacht. (routeschema)

Vorig jaar maakten we deze korte video-impressie van de kopgroep en de achtervolgers die langs het Noordhollands Kanaal richting Spijkerboor reden.

 

De Ronde van het Lage Land krijgt de primeur: voor het eerst verschijnt officieel de kersverse juniorenploeg van WPGA, Wielerploeg Groot Amsterdam, aan de start. WPGA is een samenwerking tussen de wielerverenigingen De Amstel, Olympia en DTS.

nieuwe maten

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *