Zorginstelling Virenze Kram zo goed als failliet

Zorginstelling Virenze, die in Zaandam eigenaar is van KRAM, een organisatie die zorg aan kinderen en jongvolwassenen biedt, heeft op 5 december 2017 surseance van betaling aangevraagd.

Wethouder Jeroen Olthof maakte dat bekend tijdens het Zaanstad Beraad van 7 december 2017.

Formeel betekent uitstel van betaling nog geen faillissement maar volgens Olthof was “de zaak niet rooskleurig”.

KRAM is verantwoordelijk voor de zorg van 500 cliΓ«nten. Volgens Olthof is daar een bedrag van ongeveer € 1,5 miljoen mee gemoeid.

Virenze heeft 30 vestigingen en is vooral in het zuiden van ons land actief, volgens Dagblad De Limburger zijn “slechte bedrijfsvoering en een peperdure huisvesting” mede oorzaak van de ondergang. Virenze heeft in de afgelopen tijd in Limburg tevergeefs geprobeerd de activiteiten aldaar door anderen te laten overnemen.

Virenze Zaandam richt zich volgens de tekst op de website “op de diagnostiek en behandeling van kinderen, jongeren en jongvolwassenen van ca. 0 t/m 23 jaar met een vermoeden van psychiatrische problematiek. Er was een team van acht mensen actief in Zaandam.

KRAM werd op 1 januari van dit jaar overgenomen door Virenze. Ze zijn gehuisvest op de bovenste verdieping van het pand waarin ook modewinkel ONLY zit (tegenover de Hema aan de Gedempte Gracht, foto boven).

De directie van Virenze huist in Kasteel Rijckholt in Eijsden (Limburg). Foto: Wikipedia.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *