Feest voor Floramedia Nederland bv, gevestigd in Westzaan, want het bedrijf bestaat 100 jaar! Vandaag heeft burgemeester Jan Hamming als verrassing het Predicaat Koninklijk uitgereikt namens de Commissaris van de Koning.

Floramedia is ontstaan uit de in 1924 opgerichte Mercurius Groep Wormerveer. In de loop der jaren is Floramedia uitgegroeid tot een creatieve communicatie- en marketingpartner voor de groene sector. Het bedrijf heeft ongeveer 220 werknemers, waarvan circa 120 werknemers werkzaam zijn in Westzaan op bedrijventerrein HoogTij.

Ze creëren commerciële concept- en productpresentaties en hebben inmiddels een fotodatabase opgebouwd van 250.000 foto’s, gemaakt in hun eigen studio, die wereldwijd gebruikt worden. In hun eigen drukkerij maken zij o.a. plantenetiketten, bloembollenverpakkingen en zaadzakjes. Dus iedereen die weleens een tuincentrum binnenloopt, een plantje cadeau krijgt of zelf een zaadje plant, komt in aanraking met Floramedia.

Floramedia is het vierde bedrijf in Zaanstad dat het Predicaat Koninklijk heeft gekregen. De andere drie die het predicaat mogen voeren zijn Ahold Delhaize, Verkade en Duyvis Wiener. Het Predicaat Koninklijk symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger.

UPDATE: in Oostzaan heeft de firma Ruig het predicaat.

Door: Dorine Kat. Bronnen: persbericht Gemeente Zaanstad en website Floramedia. Foto: Kees Malingré.