15 & 16 augustus: Zaandijkermarkt, van High Tea tot GroenLinks

Tussen de oud-Zaanse hapjes, tweedehands boeken en antiek is ook de politiek aanwezig op de Zaandijkermarkt. Twee dagen feest in op de Lagedijk in Zaandijk.

Op zaterdag 15 augustus is er de Zaandijker Jaarmarkt en op zondag 16 augustus de Zaandijker Kaike en Koieremarkt (tweede hands- en curiosamarkt).

Op beide dagen begint het om 10:00. Het duurt tot 17:00.

Op beide dagen kan men van 12.00 tot 16.00 uur genieten van een High Tea in de Beeldentuin, georganiseerd door de Stichting De Beeldentuin, de opbrengst is voor het in stand houden van de Beeldentuin.

high tea weefhuis

Tijdens de jaarmarkt wordt het zevende Zaandijker Standwerkers Concours georganiseerd. Zo’n 15 standwerkers laten u genieten van hun verkoopkunsten. Daarnaast is er wijnproeverij, er zijn informatiestands van verenigingen, er zijn sieraden en kinderkleding en er is van alles te eten: van poffertjes, tot Indonesische hapjes.

Zaterdag speelt ook het dweilorkest “de Zeurore” uit Koog aan de Zaan. De Flageolettes treden ook op met muziek van vroeger tot nu, van tango tot jazz, van Nederland tot Zuid-Amerika en via Rusland weer terug. Zij treden op van half twaalf tot half vier.

De vrijwillige brandweer van Zaandijk is zaterdag aanwezig op de kop van de Willem Dreeslaan. Zij geven demonstraties en u kunt zelf onder begeleiding de spuit ter hand nemen. Ook geven zij voorlichting over brandpreventie.

GroenLinks staat ook met een kraam op de Zaandijkermarkt op zaterdag. Dit keer kunt meepraten over de toekomst van onze stad, dus extra reden voor een bezoekje aan onze kraam: het theam: waar gaan we het “overschot van 12 miljoen” op de begroting aan besteden?

Zondag 16 augustus is de Zaandijker Kaike en Koieremarkt met circa 150 kramen (veel antiek, boeken en curiosa) met ook veel eetopties.

Voor kinderen is er op zondag 16 augustus om en rond de Boed, ruimte voor een vrijmarkt vanaf 11 uur. Er is een draaimolen en een suikerspinkar. Dus geen vrijmarkt op de Lagedijk.

zaandijkermarkt

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *