2021 in 100 foto’s #5: Karin Timmerman

2021. Vorig jaar hoopten we dat alles anders zou zijn in 2021. Dat we door zouden kunnen leven in een tijd waarin corona een plek zou krijgen in de geschiedenisboeken. 

Helaas zit die geschiedenis nog altijd stevig in het zadel en ze lijkt ons zelfs in te halen richting de toekomst. 

Intussen wordt er veel vastgelegd door razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden.

Tien van hen nodigden we uit om hun tien zeggende foto’s van 2021 met ons te delen. Samen vormen ze een overzicht voor toen, nu, dan en ooit. 

Tot aan 2022 worden we dagelijks getrakteerd op snoep voor het oog… Vandaag de 10 foto’s van Karin Timmerman. Zij koos voor 10 foto’s met als thema ‘Wonen aan het water’.

Wonen was in 2021 regelmatig actueel nieuws. Te weinig woningen, te dure woningen…… Reden om het wonen in de Zaanstreek vast te leggen. De Zaanstreek is een waterrijk gebied.  Niet alleen met de Zaan die de streek door midden snijdt maar ook met de vele sloten die uitmonden in een drassig veenweidegebied. 

  1. Jisp

Tijdens een vaartocht door het Wormer- en Jisperveld met de Poelboerderij zag ik in het voorjaar in het zachte avondlicht deze boerderij verstopt achter het riet bij Jisp.  

2. Koog aan de Zaan

Als je op de busbrug over de Mallegaatsloot in Koog aan de Zaan staat, die nog steeds busbrug is, heb je een prachtig uitzicht op het Westzijderveld. In elk jaargetijde.

3. Westzaan

Een molen kan niet ontbreken op een foto van Westzaan. Aan het eind van de Weelsloot staat molen Het Prinsenhof. 

4. Wormer

Vanaf de Zaanweg, tegenwoordig met terrasjes, zie je aan de overkant van de Zaan mooie woontorens staan naast de voormalige fabriekenwanden van Wormer. 

5. Krommenie

Spiegelingen vind ik altijd leuk om te fotograferen. Dit zijn woningen in Willis.

6. Gortershoek

In het voorjaar was ik ‘s morgens om 6 uur op de Zaanse Schans. De Gortershoek lag er toen heel mooi bij in het ochtendlicht. 

7. Zaandam

Hoogbouw en laagbouw langs de Zaan in het Vissershop. 

8. Oostzaan

Een houten huis aan een sloot, zoals er vroeger veel stonden in de Zaanstreek. Deze waren zo licht dat ze niet wegzakten in de drassige veengrond. 

9. Assendelft

In de wijk Saendelft kom je moderne kleine flatgebouwen tegen die aan het water zijn gebouwd.  

10. Wormerveer

En in Wormerveer is de belangrijkste weg langs het water de Zaanweg langs de Zaan. Zowel woningen als bedrijven kijken hier uit over het water.  

Karin

Fotograaf Karin Timmerman is lid van fotoclub Zaanland. Op de huidige expositie van de fotoclub bij chocoladewinkel De Cacaoboom in Zaandijk hangen ook een paar foto’s van haar. De expositie duurt tot 8 januari 2022.

Vanaf het voorjaar begeleidt Karin weer fotovaartochten in het Wormer- en Jisperveld, evenals in 2021.

Plannen voor eigen exposities zijn er nog niet concreet vanwege de onzekere coronatijden. 

Karin geeft fotografielessen voor 1 of 2 personen in 5 dagdelen. 

Email: karintfoto@gmail.com

FB: Karin Timmerman Zaanstad

Deel dit artikel:

2 reacties

  • S. Meijn

    De foto van Oostzaan, daar woonde vroeger zo,n 69 jaar geleden een geweldige vrouw. Ik zal wat snoep en koek van haar gekregen hebben.In die tijd zat ik op de Noorderschool. Als ik dan naar de kattenhoek ging moest ik langs haar en altijd even aan. Geweldige tijden waren dat.Mooie foto ook, met voor mij geweldige herrinering.

  • Marlene Blonk

    Stuk voor stuk prachtige foto’s. Zo mooi vormgegeven en zulke heldere kleuren. Complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *