2021 in foto’s, #9: Orkaan-selectie

2021. Vorig jaar hoopten we dat alles anders zou zijn in 2021. Dat we door zouden kunnen leven in een tijd waarin corona een plek zou krijgen in de geschiedenisboeken. 

Helaas zit die geschiedenis nog altijd stevig in het zadel en ze lijkt ons zelfs in te halen richting de toekomst. 

Intussen wordt er veel vastgelegd door razend betrokken fotografen met messcherpe blikken. Het hele jaar zijn ze in touw om daar te zijn, waar geklikt moet worden. Tien van hen nodigden we uit om hun tien zeggende foto’s van 2021 met ons te delen. Samen vormen ze een overzicht voor toen, nu, dan en ooit. 

De Orkaan maakt zelf ook foto’s. Niet alles wordt gebruik voor de site. Hier onze selectie uit onze digitale prullenbak uit 2021: foto’s die het niet haalden.

Een demp, een bord en nog een bord, een spandoek, een demp, een leus, poppen in de sloot, een lege gracht, een laagje erop…

1. Arts of advocaat…

Aan de Gedempte Gracht in Zaandam (december). Ook bij de Verskade (Westzijde) hangt een dergelijk bord. Pleidooi voor eerlijk vakmanschap (alhoewel dat ook geldt voor arts of advocaat).

2. Media = Virus

Gekalkt op het fietspad van de NoorderIJ- en Zeedijk richting Oostzaan (juni), de media heeft het gedaan, aan de andere kant staat Rutte = Pedo. Van die dingen dus….

3. 360 graden groen

360 graden camera, die kan dus alle kanten opkijken, maar wat ziet deze? (Stationsstraat, Zaandam, september)

4. Braakdijk

Een rariteitenkabinet in het water aan de Braakdijk in Zaandam (Kalf). We (zie onze schaduw links onder) fotografeerden het tafereeltje in oktober, we dachten dat het misschien met Halloween te make had, maar het is een permanente opstelling.

5. Demp

Vroeger had iedereen een demp. Daar gebeurde het, je ging naar de demp om te spelen, lekker uit het zicht. Deze is tussen Vinkenstraat en Zeemansstraat (waarom is er geen demp op de Zaanse Schans?)

6. Gedempte Gracht

De eerste koopzondag van de lockdown (december). Call/Click & Collect is nog niet ingevoerd, de ondernemers zijn nog niet bekomen van de schok, het publiek blijft nog even weg…

7. OMC

Iemand heeft de bocht bij het OMC (Oog Medisch Centrum) te krap genomen, vast een nieuwe bril nodig (april 2021).

8. Bladboot

Zaanstad heeft het liggeld, o.a. voor de Zaanbocht in Wormerveer en de Vaart in Krommenie, fiks verhoogd, daarmee moet meer geld (€ 30.000) binnenkomen, de concurrentie met jachthavens worden verminderd en moeten wrakken verdwijnen, deze lag er nog in februari.

9. Laagje erop

Creatief bouwen: een laagje erop, we zagen het in de Vinkenstraat in Zaandam en ook hier boven de oude Deenwinkel (nu: AH) aan het Ebbehout (december).

10. Paal

Zelfde plek en zelfde tijd als foto 9 maar nu een kwart slag gedraaid. Iemand moet wel erg hard tegen dit bord zijn gewandeld.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *