25.000 inwoners Zaanstad met schuldproblemen

Eén op de vijf inwoners van Zaanstad heeft (problematische) schulden volgens de gemeente. Dat zou gaan om ongeveer 25.000 inwoners.

De beleidsregels op het gebied van de schulddienstverlening van de gemeente Zaanstad worden vernieuwd zodat meer inwoners met financiële problemen de mogelijkheid krijgen om van deze diensten gebruik te maken.
De schulddienstverlening wordt uitgebreid en zoveel mogelijk afgestemd op de situatie van de inwoner. Ook inwoners met beginnende schulden kunnen nu een beroep doen op schulddienstverlening.

Voor inwoners met problematische schulden die (nog) niet opgelost kunnen worden zal de dienstverlening gericht zijn op het stabiliseren van de (financiële) situatie.

In oktober brengt de gemeente Zaanstad de Zaanse armoedeaanpak extra onder de aandacht. Zaanstad wil met preventie, vroege signalering en snel ingrijpen de armoede binnen de gemeentegrenzen terugdringen. Ook de Zaanse jeugd heeft in de aanpak nadrukkelijk een plek volgens de gemeente.

Foto van het gemeentearchief met de voormalige gemeentelijke kredietbank op de Zuiddijk.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Corine Gorter

    Dat is behoorlijk fors. Maar dan was ik toch niet “gek” dat ik in mijn omgeving zoveel mensen aantrof met (behoorlijke) financiële problemen. Misschien moet/kan de ozb nu eindelijk eens wat omlaag?

  • Bert Schaap

    Verbaasd mij niets. Aan de andere kant van A’dam noemt men de Zaanstreek: Het Bangladesh van Noordholland. Een enorme hoeveelheid sociaal zwakkeren en weinig werk. Een bult allochtonen erbij en het plaatje is compleet.

  • Marco

    1 op de 5 zou betekenen dat Zaanstad 125.000 inwoners zou hebben. Dat zijn er echter 150.000+ dus is het 1 op de 6 als er 25.000 inwoners schuldproblemen zouden hebben …….. nog wel veel hoor!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *