Vandaag is een begin gemaakt met de sanering van asbest op het terrein aan het Krommenieërpad in Wormerveer waar de nieuwe brede school De Toermalijn moet komen.

Bij de sloop van het gebouw van de biljartvereniging dat plaatst moet maken voor de nieuwe school werd in de fundering asbest aangetroffen op 4 februari. Op 6 februari werd dat bekend omdat er hekken en waarschuwingsborden geplaatst werden. De buurt werd pas op 13 februari officieel ingelicht.

Aanvankelijk zou de sanering maandag al beginnen maar dat is uitgesteld tot vandaag. Ook zal de grond onder de fundering worden afgevoerd waardoor de sanering langer zal duren dan gepland. Eerst werd er uitgegaan van een week werk, volgens Taco Keulen, de voorzitter van het college van bestuur van Agora in het Noordhollands Dagblad van 9 februari.

Diezelfde krant schreef op 13 februari een artikel over “ongevaarlijk asbest” (inderdaad, tussen aanhalingstekens alsof het een citaat betrof), gek genoeg kwam die zinssnede in het hele artikel niet voor.

Lees het gehele Toermalijn-dossier van De Orkaan hier.

Foto van het Twitter-account van Peter Verhoeven.

toermalijn_sanering