BAM blokkeert winkelstraat Krommenie

Winkeliers aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie reageerden eerst verbaasd. Vandaag sloeg die verbazing om in boosheid.

Hoe komt een aannemer op het idee om uitgerekend in deze moeilijke tijd de winkelstraat door het leggen van een kabel bijna tien dagen bijna ontoegankelijk te maken?

Door Jaap de Jong

De boosheid betreft ook de slordige wijze waarop de winkeliers en de overige bewoners zijn geïnformeerd.

Op maandag 11 mei stonden bij de parkeerplaatsen opeens de beruchte gele borden met de waarschuwing om hier met ingang van 12 mei niet meer te parkeren in verband met werkzaamheden. Dat was de verbazing, want niemand wist iets van werkzaamheden af.

De woede ontstond toen op 13 mei huis-aan-huis een informatiebrief van aannemingsbedrijf BAM werd verspreid die gedateerd was op 4 mei. Daarin werd gemeld dat op 18 mei grondwerkzaamheden beginnen die tot en met 27 mei duren.

Voor de winkeliersvereniging DOKA aanleiding om per kerende post een mail te sturen naar de BAM. DOKA-voorzitter Johan Duineveld schrijft:

“Juist nu we weer wat meer klanten mogen verwachten in onze winkelstraat blokkeert u onze parkeervakken en winkels en doet u dat ook nog eens een week te vroeg.

Maar het wordt nog krommer. De afgelopen drie weken is de straat ook al open geweest voor het leggen van nieuwe elektriciteitskabels op precies dezelfde plek als waar de straat nu weer open gaat. Waar is de coördinatie? Wij snappen dat er af en toe iets in de grond moet gebeuren, maar zeker in een winkelstraat in de huidige dramatische periode was enig overleg op zijn plaats geweest. Wat gaat hier mis?”

Updates

Johan Duineveld van de DOKA kon meldden dat na zijn contact met de aannemer de firma Buko, de leverancier van de borden, de datum op de borden gaat veranderen in 18 mei, de datum die in de brief vermeld werd (foto onderaan).

De woordvoerder van BAM Infra laat weten de consternatie te betreuren:

“Het betreft een reparatie aan een coaxkabel die altijd  onverwacht komt en zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd om het internetverkeer snel weer ongestoord te kunnen laten verlopen. Daardoor kunnen deze werkzaamheden niet zo voorbereid en gepland worden als de reguliere werkzaamheden. De datum op de brief (4 mei) is de printdatum. Zo’n brief kan door omstandigheden niet altijd meteen op dezelfde dag worden verzonden. We doen ons best om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren en de overlast zoveel mogelijk te beperken.”

Juliëtte Rot van DZ heeft inmiddels vragen aan B&W van Zaanstad gesteld en vraagt of rioolwerkzaamheden niet met dit werk kunnen worden afgestemd en of er lastenverlichting voor ondernemers mogelijk is.

parkeren zuiderhoofdstraat jaap de jong 2

buko krommenie

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Cees Rink

  De linker hand weet niet wat de rechter hand doet!

 • Sonja Puhl Diehle

  Wordt de straat ook afgesloten voor voetgangers en fietsers?

 • wim nieuwenhuijse

  schreef al in het aprilnummer van de Fiks. Maandorgaan van der seniorenvereniging Krommenie.

 • Agaath Alofs-Bosma

  De Zuiderhoofdstraat heeft twee grote winkelpanden leeg staan plus een vieze ex-schoenenwinkel. Ook kan je nergens fatsoenlijk je fiets parkeren. Wat doet DOKA daaraan ?

 • Rick

  Op de Snuiverstraat was het enkele weken geleden ook raak niemand wist van iets en de straat is 4 x open geweest, iets met glasvezel kabel.

 • De DOKA is samen met de gemeente bezig om een door haar ontworpen centrumplan, gebaseerd op kwaliteitsverbetering, gerealiseerd te krijgen. Ook voor deze plekken is er dan een aanleiding en noodzaak om te veranderen, maar afdwingen kunnen we niet.

 • Tineke Rem

  Te weinig plaats om een fiets te stallen op de zuiderhoofdstraat. Vooral ter hoogte van de ijssalon, met als gevolg, ze worden tegen mijn pand aan gezet. Beschadiging op mijn winkelruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *