Barbara Visser nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat

Zaankanter – en voormalig wethouder van Zaanstad – Barbara Visser, wordt de nieuwe minister van Infrastructuur en Waterstaat in het demissionaire kabinet Rutte. Zij stopt als staatssecretaris van Defensie.

De huidige minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, wordt voorzitter van de Vereniging Energie-Nederland.

Visser is de vijfde ‘nieuwe’ bewindspersoon in het demissionaire kabinet van Mark Rutte. In 2017 werd ze staatssecretaris. Ze stond niet op de lijst van de VVD bij de afgelopen verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Jan van Zaane

  Barbara zelf wil ik hartelijk feliciteren met deze benoeming.
  Toch blijf ik het vreemd vinden dat er in een demissionair kabinet nieuwe bewindslieden kunnen worden benoemd. Blijkbaar stelt het feit van demissionair zijn niet zoveel voor.

 • Henk Visser

  Als mede Zaankanter en naamgenoot zou ik een optimistisch gevoel moeten krijgen bij deze
  promotie van Barbara Visser. Maar bedacht mij opeens dat twee hondjes uit dezelfde wijk met dezelfde naam niet persé de beste vriendjes hoeven te zijn. Visser neemt I&W over van Cora van Nieuwenhuizen. En daar hebben de luchtvaart activisten geen beste ervaring mee. Zij was het boegbeeld van de onwrikbare houding van de VVD als het om het belang van Schiphol en de KLM gaat. Sjoemelen, liegen en bedriegen. Rondpraten wat krom is. De Jeanne d’Arc op de bres voor de sector.
  Mevr. Visser neemt nu dit zwaard over. Op zich merkwaardig terwijl er nog niet eens een nieuw kabinet is waarin ministerposten nog verdeeld moeten worden. Nee, ze is niet van mijn partij. Zal ik toch voorzichtig hopen dat ze als Zaanse en naamgenoot alle onweerlegbare bezwaren tegen de groei van Schiphol serieus omzet in beleid? Haar partij kan inspireren een groene koers in te slaan?
  Zelfs durven roepen: KRIMP!
  Ik zou zo trots zijn op háár naam, mijn naam, onze naam.
  Als Barbara toch de Pieter Omtzigt wordt in de VVD.
  De nieuwe Jeanne d’Arc op een cruciaal moment in evolutie van de mens. Waar het staat voor radicale en levensreddende beslissingen. Voor de toekomst van onze kinderen.
  Durf Madame. Toon lef en visie.

 • Fred Blijestein

  Gaat dit zo makkelijk? Zomaar overstappen van defensie naar infrastructuur en waterstaat? Zou Mw Visser enige achtergrond cq ervaring met deze materie hebben? Misschien heb ik het mis maar moet je geen verstand of kennis van zaken omtrent Defensie en infrastructuur en waterstaat te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *