Wie zeven mensen nodig heeft om iets te duwen, moet een zware klus verwachten. Dat is de gemeenteraadsverkiezing van maart 2018 kennelijk voor de VVD.

Op de lijst voor de verkiezingen van de gemeenteraad staan maar liefst zeven kandidaten die helemaal niet in de gemeenteraad willen.

De ‘lijstduwers’ zijn Cees Loggen (Gedeputeerde provincie Noord-Holland), Jan van Run (voorzitter ZON), Judith Schouten (oud-wethouder), Dennis Straat (wethouder, heeft aangekondigd de Zaanse politiek te verlaten), Els Veenis (oud-raadslid) en Barbara Visser (Kamerlid). Ook Armagan Babaoglu die vorige week de raad verliet, staat op de lijst.

Briljante strategie? Wanhoopspoging? Misleiding?

Nee, volgens Gerard Ram, lijsttrekker voor de VVD bij verkiezingen van 21 maart 2018. Via Twitter laat hij weten: “Groslijst vastgesteld @VVD_Zaanstad Talent, ervaring en bestuurlijke kracht, zowel lokaal als provinciaal @ceesloggen landelijk @BarbaraVVD”.


UPDATE 22 november 2017: Barbara Visser lijstduwer af, definitieve lijst samengesteld.


Ervaring en bestuurlijke kracht, maar de lijstduwers met ervaring en bestuurlijke kracht willen dus niet in de raad. Talent hebben ze wel bij de VVD, vooral voor het creatief maken van een kandidatenlijst.