Bedrijven en bestuur BIA (Achtersluispolder) botsen over Ondernemersfonds

Het bestuur van de Belangenvereniging Industriegebied Achtersluispolder heeft “voor de beurt” gesproken volgens een groep ondernemers uit het gebied, toen ze zich namens de leden voorstander van het Ondernemersfonds verklaarde.

Veldhuizen Transport, Albert Keijzer, Seijsener Rekreatietechniek BV, Plooijer Zaandam, Van de Stadt Houtimport, Scheepswerf K. Brouwer, Aquoty, Timmerfabriek Visser en Jansens en Dieperink verklaren op zijn minst eerst een draagvlakmeting te willen, voordat er gesteld kan worden dat het fonds een wens is van ‘de ondernemers in de Achtersluispolder’.

Het bestuur van BIA stuurde op 22 september dat ze verheugd waren dat B&W het voorstel voor een fonds “omarmden”, en dat

de leden van de BIA van mening zijn dat een ondernemingsfonds een zeer grote rol kan spelen in het verhogen van de organisatiegraad.

In een brief aan de raad stelt directeur Rian Durieux van Seijsener Rekreatietechniek dat

een aantal betrokken BIA-leden verbaasd dan wel ontstemd was over de inhoud van de brief. De claim dat een ondernemersfonds zoals dat nu wordt voorgesteld de wens is van ‘de ondernemers in de Achtersluispolder’ is grotesk te noemen.

Van de ondernemers die werden gebeld was er één voorstander die mee wilde doen als hij 1 op 1 terugkreeg wat hij erin stopte (voorstel is 85% terug te geven aan gebied) terwijl een ander nog moet overleggen met partners voordat er een standpunt wordt ingenomen. De directeur van Sturm BV wil eerst een draagvlakmeting.

 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Floris

    Dat was bij Noorderveld-Molentjesveer ook al het geval!

    Zal die andere brieven ook wel eerst hun achterban benaardert hebben?
    Of zijn die ook maar zonder overleg gestuurd?

    Vreemd dat er iets doorgedrukt wordt wat veel mensen helemaal niet willen hebben met hoge behandelingskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *