Betaald parkeren Harenmakersbuurt?

Betaald parkeren rukt langzaam op in Zaanstad. In het centrum van Zaandam is het voor een groot deel al zover, in het stukje tussen Papenpadssloot en Vincent van Goghweg is het echter nog gratis.

Daar komt misschien verandering in. Bewoners van de Harenmakersbuurt zijn geënquêteerd over het betaald parkeren. Op 10 maart worden de resultaten bekend gemaakt. Op basis daarvan zou Zaanstad ook in deze wijk betaald parkeren kunnen invoeren.

Volgens Wijkoverleg Oud-West kleven er voor- en nadelen aan betaald parkeren. Het belangrijkste nadeel: het kost geld. Het grootste voordeel: het wordt rustiger qua parkeren in de wijk.

Bewoners kunnen een parkeervergunning op kenteken aanvragen voor € 102,60 per jaar. Bezoekers kunnen een Bezoekersvergunning aanvragen, per uur of een deel daarvan kost dat € 0,25. Het aantal uren per bewoner per jaar is 400. Alle andere parkeerders kunnen tegen betaling parkeren voor maximaal twee uur. Er moet worden betaald tussen 9.00 en 23.00 uur.

De informatieavond waarin de uitslag van de enquête bekend gemaakt wordt, is in Het Tolhuys aan de Zaan, Westzijde 216, op dinsdag 10 maart om 19:30 uur, graag per mail of WhatsApp/sms (06 48 959 950) aanmelden.

UPDATE: volgens het NHD zou er een kleine meerderheid tegen betaald parkeren zijn.

kaart-oud-west

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Bruce Latham

  Maximaal 2 uur (maar geen blauwe zone, op zich al opmerkelijk), hoe zit dat dan voor bezoekers van AVZ en leraren die met de auto naar de Hannie Schaft school gaan? Want neem aan dat de max 400 uur bezoekersvergunning door de bewoners moet worden ingezet namens (op kenteken van) hun bezoek.

 • Yolanda Uitendaal

  Hier in de wijk is dit ook geprobeerd.
  Niet gelukt gelukkig.
  Zorg dan eerst maar dat de parkeergarages in de Oostzijde langs de Zaan volzitten.
  Maak die maar goedkoper voor de huurders van de Huurflats zodat ze niet in de wijk parkeren met soms wel 2 of 3 auto’s

 • Hier in het centrum al decennia lang betaald parkeren. Voorheen kon je, je auto niet kwijt. Maar waarom kunnen bewoners niet gewoon een ontheffing voor één auto krijgen? Het is toch om zijn minst vreemd, dat je in je eigen straat €102,60 moet betalen om te kunnen parkeren.? We betalen al belasting genoeg.! Verder is het huidige systeem bewoners onvriendelijk. Voorheen was er een kaartje dat je tegen je achterruit bevestigd moest worden. In januari werd dat vervangen. De 1e week werd daar soepel mee omgegaan door de parkeren wachters. Nu krijg je gelijk een boete van €58. Niet leuk als je net terug komt van vakantie of wanner iemand even iets komt ophalen. Dit systeem geeft alleen maar wrijving naar handhavers en aversie richting gemeente. Kom op Zaanstad! dat moet toch veel beter kunnen? Mijn advies voor de bewoners. Niet aan beginnen. 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *