Betaald parkeren in Houtveld

Bij de nieuwbouwprojecten De Zaag en Groenhout aan Letterhout en Cypressehout (Zaans Hout) wordt betaald parkeren ingevoerd.

Er komen 130 nieuwe woningen in het gebied bij het Regiocollege. Bewoners kunnen een vergunning aanvragen.

Zaanstad verwacht parkeerhinder in deze buurt die dicht bij station Zaandam en het ROC Regiocollege ligt:

“De enige parkeermaatregel die effectief en haalbaar is, binnen financiële kaders en het vastgestelde parkeerbeleid, is het invoeren van betaald parkeren in combinatie met een vergunningensysteem voor bewoners van De Zaag en Groenhout.”

De gemeente wil het systeem invoeren voordat de eerste bewoners hun woning betrekken. Bewoners van andere wijken met een soortgelijk regime betalen nu ruim € 100 per jaar voor een vergunning.

In mei hield Zaanstad een enquête over betaald parkeren. Tweederde van de bewoners van Westerwatering was tegen de invoering van betaald parkeren in het gebied waar Zaans Hout wordt ontwikkeld, 30 procent was voor.

In het gebied Prelude, Symfonie (zuid), Aubade, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet, Piccolo dat grenst aan het aan te wijzen stuk waar betaald parkeren wordt ingevoerd was overigens een meerderheid (66%) voor de invoering.

Ruim een jaar geleden kondigde het toenmalige college aan dat Houtveld ‘uitverkoren‘ was om betaald parkeren te krijgen, desnoods zonder ‘draagvlakmeting’.

De draagvlakmeting is in het nieuwe gebied omzeild omdat de mensen die het betreft er nog niet wonen.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Cor Meijer

  Het wijkje direct achter het station, de Schavenbuurt, heeft al jaren betaald parkeren! Het is inderdaad duur, maar de parkeeroverlast is wel verdwenen.

 • keess

  Mijn nieuwe huis wordt nu gebouwd in het plan “Groenhout”. Bij de aankoop van dit huis is al gemeld dat er betaald parkeren ingevoerd zou gaan worden. De draagvlakmeting is inderdaad omzeild, maar het is geen verrassing voor de bewoners. Overigens hebben alle huizen in Groenhout een eigen parkeerplek. Het betaald parkeren is dus voor bezoekers en de vergunning is alleen nodig als je meer dan één auto hebt. Ik weet niet hoe dat zit bij “De Zaag”.

 • Kees

  Ze zouden het gebied daar rondomheen ook betaald parkeren moeten maken. Nu gaat het probleem alleen maar verschuiven.

  Als iemand op mijn aangeschafte parkeerplek gaat staan, weet ik wel hoe ik daarmee om moet gaan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *