Vanavond wordt het spannend! Er is een bijeenkomst voor de buurtbewoners van het Lijns Tewisz Roggeplein omdat ze overlast hebben van het geluid op het plein en uit de voetbalkooi en de speeltuin. 

Door: Gülben Pamir

De bijeenkomst is een initiatief van de bewoners. Zij organiseren het met het Sociale Wijk Team. Het doel is de Gemeente ‘de ernst’ van de overlast duidelijk te maken. 

Bewoners zijn teleurgesteld. Volgens de bewoners spelen er ‘andere belangen’ op dit moment. Ze voelen zich volledig aan de kant geschoven en genegeerd. Bovendien zeggen ze totaal niet eerlijk geïnformeerd te zijn. Er is nooit van tevoren gezegd dat de school gebruik zou maken van het gehele plein. Dat het dus eigenlijk een verlengde van het schoolplein zou worden. Ook is nooit verteld dat er nog een speeltuin zou komen: 

‘Er zijn bewoners angstig geworden, en zelf ziek. Mensen durven niet meer gewoon hun voordeur uit, en ramen kun je aan de voorkant niet openzetten, want dan word je helemaal gek van het lawaai.’

Het geluid gaat de hele dag door: tijdens schooltijden door het gebruik van de school en daarna door jongeren en soms ook oudere mensen. Ook in het weekend.

De School, voetbalkooi en speeltuin zijn gebouwd in 2020. Voor 2020 was er alleen een straat en kleine groene plekken. Waarom de overlast zo is toegenomen in de nieuwe situatie, weten we niet precies. 

De bijeenkomst is vanavond (maandag 20) om 20:00 uur in de Binnentuin Roggeplein, ingang Rederstraat: 

‘Ken je nog andere mensen die er graag bij zouden willen zijn? Neem ze dan alsjeblieft ook mee. Onze buurt gaat heel erg achteruit. We hopen zoveel mogelijk bewoners te zien!’

Gülben Pamir
Gülben Pamir
Gülben Pamir