Bewonersbijeenkomst opvang vluchtelingen Wormerland – auto GL-raadslid brandt uit

Purmerend, Steenbergen, Oranje, Woerden… een rijtje waar Wormerland niet in genoemd wilde worden. Toch is ook hier de vlam in de pan geslagen, in de nacht voorafgaand aan de bijeenkomst werden de auto’s van GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn en zijn vrouw in brand gestoken in hun woonplaats Oostknollendam.

Vanavond is er in het gemeentehuis in Wormerland een bijeenkomst waarop “van gedachten gewisseld kan worden over tijdelijke of permanente opvang van vluchtelingen”. Zomaar van gedachten wisselen is overigens niet mogelijk. Wie in wil spreken moet dat vooraf melden.

Gisteravond gingen twee auto’s van GroenLinks-fractievoorzitter Harold Halewijn in Oostknollendam in vlammen op. Een relatie met het vluchtelingendebat ligt voor de hand.

Op de website van de partij: “GroenLinks is voorstander van het snel zoeken naar creatieve oplossingen voor (semi-)permanente woningen.”

De bijeenkomst is in de brandweerkazerne aan de Koetserstraat 2 in Wormer. De gemeente is uitgeweken naar de kazerne vanwege de grote belangstelling, er is voor extra beveiliging gezorgd.

Tegen Dagblad Zaanstreek zei burgemeester Peter Tange: “Het is zeer ernstig dat iemand dit overkomt, we kunnen en zullen dit in Wormerland niet accepteren.”

De Gemeenteraad van Wormerland heeft eind september unaniem een motie aangenomen om te onderzoeken welke mogelijkheden de gemeente heeft om semi-permanente opvang te bieden aan statushouders/vluchtelingen. Ook is gevraagd om scenario’s te ontwikkelen voor het huisvesten van de te verwachten grotere groep statushouders.

De gemeenteraad heeft in de motie het college ook verzocht om de mogelijkheden voor zogenaamde 72-uurs crisisnoodopvang voor vluchtelingen te onderzoeken. Over hoe de gemeente opvang of huisvesting organiseren is nog geen besluit genomen.

 

 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Barend

  Lees net dat na deze avond er 2 auto’s van een GL’er in brand zijn gestoken. Zeer verontrustend allemaal.

 • hans bethlehem

  Het is te triest voor woorden als je ook al geen politieke mening mag hebben.
  blijkbaar bestaat Nederland alleen nog maar uit schreeuwers die zelf doof zijn voor ieder redelijk argument.

 • Czaar Peter

  Ik vind het verband tussen de brand en het vluchtelingendebat wel heel makkelijk gemaakt.
  De auto van deze heer en zijn vrouw afgebrand, lijkt me meer een daad van een bekende van deze man of vrouw.
  Als ik deze heer niet persoonlijk zou kennen en het zou al in mij opkomen om zijn auto in de fik te willen steken, dan was ik al blij als ik er achter zou komen welke auto van hem was.
  Ik denk niet dat je dan verder zou zoeken of de heer nog meer auto’s zou hebben.
  Ik zeg niet dat het verband er niet is, maar ik denk toch zeker dat het een bekende van deze familie is, anders weet je niet hoeveel auto’s deze familie heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *