Binnen 3 maanden begint sloop Durghorst

Met gevoel voor understatement schrijft woningbouwcorporatie Parteon aan de omwonenden van de Durghorst in Krommenie: “helaas duurt de planvorming langer dan we hadden voorzien.”

Al sinds het begin van De Orkaan (2014) zijn er er plannen (zorgcentrum, seniorenwoningen, buurtcentrum, theater) en tijdelijke oplossingen (daklozen, jongeren en studenten). Maar nu gaat er dus wat gebeuren.

Parteon heeft ‘verschillende concrete stappen gezet’, waarvan de belofte om voor het eind van het derde kwartaal te beginnen met de sloop, de meest concrete is. Eerst worden de leegstaande woonvleugels gesloopt. Het deel waar nu tijdelijk de huisartsenpraktijk zit, wordt later gesloopt.

Woningen in de omgeving worden onderzocht op bestaande schades zodat die niet geclaimd kunnen worden bij Parteon als er gebouwd wordt. Trillingsmeters moeten aantonen of er teveel trillingen ontstaan bij de sloop.

Eén ding wordt niet duidelijk uit de brief aan de omwonenden: hoe het staat met de bezwaren van omwonenden tegen de nieuwbouwplannen. Die bezwaren komen er op neer dat een deel van de buurt de plannen te grootschalig en te hoog (vijf verdiepingen) vinden. Bij de digitale bijeenkomst vorig jaar werd beloofd dat de bezwaren “meegenomen (zouden worden) in het vervolg van het proces.”

Boven: Durghorst, onder fasering in de sloop uit bewonersbrief.

Lees hier ons Durghorst-dossier


Advertentie

Deel dit artikel:

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *