Binnen 3 maanden begint sloop Durghorst

Met gevoel voor understatement schrijft woningbouwcorporatie Parteon aan de omwonenden van de Durghorst in Krommenie: “helaas duurt de planvorming langer dan we hadden voorzien.”

Al sinds het begin van De Orkaan (2014) zijn er er plannen (zorgcentrum, seniorenwoningen, buurtcentrum, theater) en tijdelijke oplossingen (daklozen, jongeren en studenten). Maar nu gaat er dus wat gebeuren.

Parteon heeft ‘verschillende concrete stappen gezet’, waarvan de belofte om voor het eind van het derde kwartaal te beginnen met de sloop, de meest concrete is. Eerst worden de leegstaande woonvleugels gesloopt. Het deel waar nu tijdelijk de huisartsenpraktijk zit, wordt later gesloopt.

Woningen in de omgeving worden onderzocht op bestaande schades zodat die niet geclaimd kunnen worden bij Parteon als er gebouwd wordt. Trillingsmeters moeten aantonen of er teveel trillingen ontstaan bij de sloop.

Eén ding wordt niet duidelijk uit de brief aan de omwonenden: hoe het staat met de bezwaren van omwonenden tegen de nieuwbouwplannen. Die bezwaren komen er op neer dat een deel van de buurt de plannen te grootschalig en te hoog (vijf verdiepingen) vinden. Bij de digitale bijeenkomst vorig jaar werd beloofd dat de bezwaren “meegenomen (zouden worden) in het vervolg van het proces.”

Boven: Durghorst, onder fasering in de sloop uit bewonersbrief.

Lees hier ons Durghorst-dossier


Advertentie

Deel dit artikel:

9 reacties op Binnen 3 maanden begint sloop Durghorst

 1. Wout van de Hoek schreef:

  Moet volgens de participatiewet niet in een veel vroeger stadium de input van de buurt meegenomen worden? Dus, vanaf het vroegste stadium van de planvorming zelf. Als het gaat om buurtfuncties, ingrijpende wijzigingen of gewilde dan wel omstreden voorzieningen is een participatietraject toch verplicht? Het lijkt er op dat men achteraf informeren wel mooi genoeg vind, want ja die mondige burgers zijn maar lastig…

  • Eduard Peters schreef:

   Nee,de Participatiewet gaat over bijstand en meedoen in de maatschappij. Niet over inspraak bij ruimtelijke ordening.

 2. Andre dekker schreef:

  Hier heb ik ook nog gewerkt op de dagverzorging boven was altijd gezellig
  Werk met lichtdementerende.nu de sloop er in.hoop dat er een mooi nieuw gebouw er voor terug komt

 3. Co Rol schreef:

  Voor het einde van het derde kwartaal. Is dat binnen drie maanden?

 4. Michel Capel schreef:

  Even zorgen dat je bij een enkelvoudig onderwerp geen meervoudig werkwoord zet. Nogal amateuristisch. Leidt ook af van de inhoud van t artikel. En toont aan dat de Orkaan geen behoorlijke eindredactie heeft.

 5. Ria Gijssen schreef:

  Overal waar mensenwerk is komt soms een foutje voor. Zelfs in de grootste kranten!

 6. Simon Stoter schreef:

  Eerst zien 4jaar geleden zou het al gesloopt worden.

 7. m pirovano schreef:

  ik ben blij dat er over 3 maanden wat gedaan wordt het staat al lang leeg. en als er dat wat moois voor komt ben ik blij. wandt het is nu geen mooi gezicht.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.