Huisarts Huijbens per 1 november weg

Slopers van het Durghorstcomplex in Krommenie zijn de praktijk van huisarts Vanessa Huijbens gevaarlijk dicht genaderd. Zij is de allerlaatste ‘bewoner’ van dit voormalige verzorgingstehuis. Wat onvermijdelijk de vraag oproept: hoe nu verder?

Door: Jaap de Jong

Hebben de huisarts en de huisbaas het probleem van een nieuwe en geschikte praktijkruimte opgelost? In zekere zin wel. Parteon laat het volgende weten:

‘De huisarts op de locatie de Durghorst en Parteon zijn samen overeengekomen dat per 1 november 2022 de huisarts de locatie aan de Durghorst leeg oplevert. Deze afspraak is via een rechterlijke beschikking* vastgelegd. De huisarts heeft Parteon vlak voor de zomervakantie verzocht om haar nog enkele maanden extra uitstel te verlenen tot haar nieuwe praktijk gereed is. Wij onderzoeken de mogelijkheden en zijn hierover in overleg.’

Waar de nieuwe praktijk wordt gevestigd, hebben we gevraagd aan de huisarts, maar het antwoord laat op zich wachten. Er wordt diverse keren beloofd terug te bellen, maar het gebeurt niet.

*Waarom die ‘rechtelijke beschikking’ nodig was en waaruit die beschikking precies bestaat weten we niet: Parteon houdt zich volstrekt onbereikbaar.

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Hugo Meulenhoff

  Het gebouw heeft bijna 10 jaar op de nominatie gestaan om gesloopt te worden. Dr. Huijbens heeft al die jaren de tijd gehad om een ander pand te zoeken. Waarom zo op de spits drijven?

 • Willem Agricola

  Wat ik begrepen heb is dat Dr Huijbens de praktijk moet uitbreiden om het verhoogde aanbod van 1e lijns patienten te kunnen opvangen voor nu en in de toekomst. De medewerking hierin van diverse instanties verliep niet soepel, waardoor het allemaal veel langer ging duren. Geen kwestie van slechte planning dus.

 • Willem Agricola

  De praktijk is al jaren bezig om een grotere ruimte te vinden, maar slaagt hierin niet door omstandigheden. De details zijn nog niet bekend, maar ik kan mij niet voorstellen dat de ze het voor de lol zo ver laten komen.

  • Tineke van Marle-Rem

   Waar de nieuwe praktijk wordt gevestigd, hebben we gevraagd aan de huisarts, maar het antwoord laat op zich wachten. Er wordt diverse keren beloofd terug te bellen, maar het gebeurt niet.

   Lijkt mij ook niet netjes als dat wordt doorgegeven aan de Orkaan.
   De patiënten van Dr Huijbens weten nog niet waar de praktijk gevestigd wordt.

 • Hugo Meulenhoff

  Hey Willem. Er zijn zeer geschikte ruime locaties geweest. O.a.op het Vlietsend en de Zuider en Noorderhoofdstraat. En de panden van de voormalige banken (ABN, ING en Rabo) zijn /waren zeer geschikt voor een praktijk.
  Het lijkt mij dat er eerder een conflict is tussen de huurder en verhuurder dan dat er geen geschikte locatie gevonden kan worden.

 • Kees Elsinga

  De praktijk heeft een andere locatie.
  Misschien niet helemaal klaar voor 1 november.
  Ik weet waar, maar het ligt niet op mijn weg omdat mede te delen.
  Ik heb niet de indruk dat huurder en verhuurder een conflict hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *