Boekenclub voor de Zaanse jeugd

Er zijn in de Zaanstreek meerdere boekenclubs, maar die worden vaak – met alle respect – bevolkt door dames m/v van middelbare leeftijd.

Dennis van den Berg is ervan overtuigd dat er ook jongeren bestaan die lezen en literatuur als interesse hebben en het, net als hijzelf, een leuk idee lijkt om daar met elkaar over te praten.

Van den Berg nam initiatief en startte – samen met RAAZ, een stichting waar jongeren naartoe kunnen om een idee haalbaar te maken- een boekenclub voor ‘de jeugd’.

Op vrijdag 24 februari is de eerste bijeenkomst en er is maar één ding dat je moet doen als je mee wil doen: het boek De Blik van José Luís Peixoto lezen, en van tevoren bedenken wat je erover wil zeggen.

Dennis legt uit:

“Voor de eerste bijeenkomst leek het mij een goed idee alvast een keuze te maken wat betreft het te bespreken boek. De bedoeling is dat iedere deelnemer dit boek leest en we er tijdens de eerste bijeenkomt over kunnen discussiëren.”

Dus, ben jij een jongere (zo ongeveer tussen de 18 en 30 jaar oud) en woon je in de Zaanstreek, en ben je geïnteresseerd in literatuur? Dan ben je van harte welkom!

Aanmelden kan door een mail te sturen aan dvandenberg1990@gmail.com.

Wanneer? Vrijdag 24 februari
 om 19:00 uur, Parkrijklaan 121
1567 HD Assendelft

. De Blik van José Luís Peixoto is onder andere te bestellen via De Slegte.

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Hallo, ik heb een kinderbieb bij mijn locatie Feaz in Kogerveld. Wel meer voor kinderen 0-4 en 4-13, kan ook wat ouder. Gewoon leuke en spannende boeken maar ook over bv oorlog/vrede, echtscheiding, overlijden, adoptie, interlultureel, homoseksualiteit enz. In de praktijk gebeurt hier nog niet veel, moet nog een goede invulling bedenken. Misschien samen? Er worden wel boeken aan kinderopvang uitgeleend die bij een thema passen en er wordt voor kleintjes voorgelezen. Groeten, Felicia Aardema

  • Dennis van den Berg

   Wat leuk! Samenwerking ben ik altijd voor te porren! Al zie ik wel dat de leeftijd van onze ‘doelgroepen’ wat moeilijk te verenigen zijn als het op literatuur aankomt. Zou je me je idee misschien willen mailen via een privébericht op mijn Facebook of op de Facebook van Zaanstreek Leest? Vriendelijke groet, Dennis van den Berg

 • Lot

  Jammer ik val er net buiten. Ik heb al eens eerder gezocht maar kom dan inderdaad op 60+

  Iemand zin om een gezellige boekenclub te starten in Zaandam voor 30 – 50 jaar? (Als deze er al is hoor ik het graag!)

  • Priscilla

   Hoi,

   Inmiddels is dit een jaar geleden,
   lijkt mij super leuk!

   is er iets opgestart waarbij ik me kan aansluiten?

   mvg priscilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *