BoekenVoordeel failliet, weer winkel weg van Gedempte Gracht?

Winkelketen BoekenVoordeel heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf dat vooral goedkopere boeken en hobbyartikelen verkoopt, heeft 86 winkels in Nederland.

De vestiging in Zaandam is aan de Gedempte Gracht 24, tussen Rituals en het Vlaams Friethuis.

De NOS meldt op basis van een nieuwsbericht van het ANP dat de coronacrisis het bedrijf fataal is geworden. Extra investeringen van de eigenaar zouden niet hebben geholpen. Een poging om met verhuurders tot een oplossing te komen is niet gelukt.

De winkels in Nederland zouden voorlopig nog open blijven. BoekenVoordeel zit ook in België. Online kan niet meer worden besteld.

Dat de winkel lang open blijft is niet te verwachten. Eerder werd bekend dat Footlocker en The Athlete’s Foot van de Gedempte Gracht verdwenen. MediaMarkt gaat in mei weg uit winkelcentrum Hermitage, verderop op de Westzijde gaat BCC sluiten. Wel vestigde zich een Pop-up Bakery op de Gedempte Gracht.

Deel dit artikel:

9 reacties op BoekenVoordeel failliet, weer winkel weg van Gedempte Gracht?

 1. Peter Schaap schreef:

  Jammer.
  Leuke winkel.

 2. Janny Hooijschuur schreef:

  Heel jammer. Hier kocht ik altijd de verjaardagskaaren voor de dames van ons koor.

 3. Boekenvoordeel nam in 2014 ook boedel en merk van de destijds failliete Free Record Shop over, dus die gaat ook nog een keer over de kop…

 4. Y.B. Eskin schreef:

  Heel jammer. Was toch ook een beetje het laatste stukje FreeRecordShop.

 5. Remco Visser schreef:

  Dat is erg jammer
  Wat blijft er nog over om te winkelen?

 6. Thijssen schreef:

  Nou moe, vorige week nog boeken online besteld. Gelukkig nog gekregen. Overige online besteld, omdat ze het door mij gezochte boek in de winkel niet op voorraad hadden. Erg jammer. Was een heerlijke winkel om even doorheen te struinen. En eerlijk is eerlijk, ik liep zelden met lege handen naar buiten.

 7. Bep Eenkhoorn schreef:

  Zo jammer, linnen karton, snijmallen, fotolijm, dots en do, en noem maar op.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.