Booster-campagne: geboortejaren 1955 en 1956 aan de beurt…

Mensen geboren in 1956 of eerder kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Uit berichten die De Orkaan ontvangt, blijkt dat wie nu een afspraak maakt, meestal pas in januari in Zaandam (Pieter Ghijsenlaan) terecht kan. Wie eerder wil, kan in Amsterdam (RAI, Noord, Plein 40-45) geprikt worden. Ook is het mogelijk om eerder een afspraak voor Purmerend te maken, die locatie gaat rond 20 december open.

De planning is dat alle 60-plussers voor het einde van het jaar een afspraak kunnen maken (behalve als je minder dan zes maanden geleden bent gevaccineerd – zie reacties).

UPDATE: Inmiddels is 1959 en daarvoor al aan de beurt.

De 60-min-groep komt in 2022 aan de beurt. Daar is de volgorde anders: eerst worden de mensen gevaccineerd die het langst geleden de laatste prik hebben gehad.

Prik-tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, vandaag (12 december) was dat geboren in 1955 en 1956.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Partner (ouder dan 60) kan ook een afspraak maken, maar dat moet telefonisch; dus eerst online voor de oudste partner, en als de brief binnen is, de jongere partner toevoegen.
 • Mantelzorgers van 60 jaar of ouder mogen als partner samen met de naaste voor wie zij zorgen een afspraak maken voor hun eigen boostervaccinatie. Dit kan alleen telefonisch als de naaste een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Zij moeten dan samen naar de vaccinatielocatie toe komen.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden. Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen.

Rond 20 december gaat de grote priklocatie in Purmerend open (nu wordt in Zaanstreek Waterland alleen in Zaandam, Pieter Ghijsenlaan 1, geprikt – foto boven). Purmerend wordt al wel aangeboden bij de afspraken.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

Onder de vaccinatiegraad, vergeleken met eerder deze week ging overal (behalve in Oostzaan) de vaccinatiegraad omhoog.

Deel dit artikel:

16 reacties

 • Wellicht toevoegen: als je opgeeft korter dan 6 maanden geleden je tweede prik te hebben gehad kan je nu GEEN afspraak maken.

 • P. Hoogkamer

  zorgmedewerkers die 2x gevaccineerd zijn langer dan 6mnd geleden krijgen een smsje, met uitnodiging voor de Boosterprik.
  Via smsje kun je direct , doorop de link te klikken, een afspraak online maken.

  • Gilles de Vries

   Zeg maar precies wat mensen nooit moeten doen, klikken op een link in een sms. Zou wel erg amateuristisch zijn van overheid als ze het op een manier doen die veel door oplichters wordt gebruikt; is het geen phishingvariant?

 • Fransje Santifort

  Misschien ook even melden:
  wanneer je online een afspraak maakt, moet je zélf een gezondheidsverklaring downloaden én printen!
  Deze -ingevulde- verklaring dien je namelijk mee te nemen naar de afspraak.

  Wel apart is het feit dat heel veel ‘zeventigers’ nog steeds de uitnodigingsbrief niet hebben ontvangen, terwijl de jaartallen 1956 etc al kunnen inplannen….

  • Peter Blokker

   Klopt ik heb ook nog geen bericht gehad’ ben 74 had hem allang al gehad moeten hebben toch?
   Tweede prik in mei al gehad maar ja ik wacht nog even af anders wordt het zelf bellën

  • Eveline Vlaanderen

   Voor wie geen printer heeft: meestal kun je op de locatie zelf ook een gezondheidsverklaring krijgen en invullen

  • Thea van ‘t loo

   Bizar dat je niet in Zaanstad kunt afspreken.
   Probeer de hele dag af te spreken krijg afspraken in Amsterdam , Alkmaar enz voor geschoteld. Alle 60 plussers voor het eind van het jaar een booster gaat niet lukken.

   • P. Hoogkamer

    niet zo zeuren van assendelft naar zaandam ben je langer onderweg dan naar bv Alkmaar. zeuren lijkt een Zaanseziekte te worden. zie je kans en niet zo negatief

 • Als je je nu aanmeld 1948 en 1952 dan kan je niet eens in zaandam je Booster prik halen .

 • Eveline Vlaanderen

  Er zijn ook priklocaties van GGD HollandsNoorden. Bijv in Alkmaar, Middenmeer en vanaf maandag in Hem.

 • Evert Hartog

  Op nieuwjaarsdag was er in de avond plaats in Amsterdam Noord. Dat was de snelste mogelijkheid. Crisismanagement is geen sterk punt van de Nederlandse bureaucratie.

 • Dirk Schoonderbeek

  Beste mijnheer of mevrouw Hoogkamer, in twee van uw commentaren gebruikt U het woord zeuren. Beetje ongepast voor inwoners van Zaandam die geen auto hebben. Ongetwijfeld vind U mij ook zeuren , maar het feit blijft bestaan dat onze bestuurders geen sporthal ter beschikking wilden stellen voor de GGD . Destijds liep het in de topsporthal in Koog aan de Zaan gesmeerd. Maar ja, wat is belangrijker : korfballen of vaccineren. Nu vindt KZ me niet aardig!

  • l. Boonstra

   Je kunt met de bus bijna voor de deur uitstappen dus inderdaad janken en zeuren en veel azijn drinken is het motto van de “echte” Zaankanter.

 • M. Timmerman Cuiper

  Probeer een afspraak te maken kan wel 30 km verderop geen ov 5km verder is ook een prik locatie en wel met ov te bereiken
  Hoezo versnelt roosteren ben er helemaal klaar mee

 • Trees Dam

  Als je via de overheid een afspraak wil maken, wordt je doorgestuurd naar b.v Alphen aan de Rijn. Te gek voor woorden als ik in Zaandam woon. En als ik telefonisch een andere afspraak wil maken is het nummer 0800-7070 niet te bereiken en verwijzen ze weer naar Digid . Hopeloos en zeer slecht georganiseerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *