Mensen geboren in 1956 of eerder kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Uit berichten die De Orkaan ontvangt, blijkt dat wie nu een afspraak maakt, meestal pas in januari in Zaandam (Pieter Ghijsenlaan) terecht kan. Wie eerder wil, kan in Amsterdam (RAI, Noord, Plein 40-45) geprikt worden. Ook is het mogelijk om eerder een afspraak voor Purmerend te maken, die locatie gaat rond 20 december open.

De planning is dat alle 60-plussers voor het einde van het jaar een afspraak kunnen maken (behalve als je minder dan zes maanden geleden bent gevaccineerd – zie reacties).

UPDATE: Inmiddels is 1959 en daarvoor al aan de beurt.

De 60-min-groep komt in 2022 aan de beurt. Daar is de volgorde anders: eerst worden de mensen gevaccineerd die het langst geleden de laatste prik hebben gehad.

Prik-tips:

  • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, vandaag (12 december) was dat geboren in 1955 en 1956.
  • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
  • Partner (ouder dan 60) kan ook een afspraak maken, maar dat moet telefonisch; dus eerst online voor de oudste partner, en als de brief binnen is, de jongere partner toevoegen.
  • Mantelzorgers van 60 jaar of ouder mogen als partner samen met de naaste voor wie zij zorgen een afspraak maken voor hun eigen boostervaccinatie. Dit kan alleen telefonisch als de naaste een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Zij moeten dan samen naar de vaccinatielocatie toe komen.
  • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden. Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen.

Rond 20 december gaat de grote priklocatie in Purmerend open (nu wordt in Zaanstreek Waterland alleen in Zaandam, Pieter Ghijsenlaan 1, geprikt – foto boven). Purmerend wordt al wel aangeboden bij de afspraken.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

Onder de vaccinatiegraad, vergeleken met eerder deze week ging overal (behalve in Oostzaan) de vaccinatiegraad omhoog.