Mensen geboren in 1954* of eerder kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

De planning is dat alle 60-plussers voor het einde van het jaar een afspraak kunnen maken.

Dat iedereen uit die groep ook dit jaar geprikt kan worden, lijkt uitgesloten. Uit berichten die De Orkaan ontvangt, blijkt dat de afspraken die nu gemaakt worden, veelal in januari worden gepland.

* De groep 1953/1954 is vandaag rond 12.00 uur (11 december) toegevoegd.


Storing bij de online afspraken van GGD is inmiddels opgelost.


Prik-tips:

  • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, vandaag (11 december) was dat geboren in 1953 en 1954.
  • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
  • Partner (ouder dan 60) kan ook een afspraak maken, maar dat moet telefonisch; dus eerst online voor de oudste partner, en als de brief binnen is, de jongere partner toevoegen.
  • Mantelzorgers van 60 jaar of ouder mogen als partner samen met de naaste voor wie zij zorgen een afspraak maken voor hun eigen boostervaccinatie. Dit kan alleen telefonisch als de naaste een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Zij moeten dan samen naar de vaccinatielocatie toe komen.
  • Ongelukkige tijden voorgesteld? Later nog eens inloggen, er worden dan weer andere plekken en tijden aangeboden.
  • Wachten tot ± 20 december met plannen want dan gaat de grote priklocatie in Purmerend open (nu wordt in Zaanstreek Waterland alleen in Zaandam, Pieter Ghijsenlaan 1, geprikt – foto boven).

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

De 60-min-groep komt in 2022 aan de beurt. Daar is de volgorde anders: eerst worden de mensen geprikt die het langst geleden een laatste prik hebben gehad.

Onder de vaccinatiegraad, vergeleken met eerder deze week ging overal (behalve in Oostzaan) de vaccinatiegraad omhoog.