Booster-vaccinatie: geboren in 1960 of 1961? Nu ook afspraak maken!

Mensen geboren in 1961 of eerder kunnen nu online een afspraak inplannen bij de GGD voor een corona boostervaccinatie via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.

Uit berichten die De Orkaan ontvangt, blijkt dat wie nu een afspraak maakt, meestal pas in januari in Zaandam (Pieter Ghijsenlaan, foto boven) terecht kan (zie tips). Wie eerder wil, kan in Amsterdam geprikt worden. Ook is het mogelijk om eerder een afspraak in Purmerend te maken, die locatie gaat rond 20 december open.

De planning is dat alle 60-plussers voor het einde van het jaar een afspraak kunnen maken (behalve als je minder dan zes maanden geleden bent gevaccineerd). UPDATE: dat is nu 3 maanden geworden.

De 60-min-groep komt in 2022 aan de beurt. Daar is de volgorde anders: eerst worden de mensen gevaccineerd die het langst geleden de laatste prik hebben gehad. UPDATE: de nieuwe volgorde is van oud naar jong.

Prik-tips:

 • Deze website in de gaten houden: daar worden de nieuwe leeftijdsgroepen aangekondigd, vandaag (13 december) was dat geboren in 1960 en 1961.
 • Niet wachten op de uitnodigingsbrief, maar meteen een afspraak online maken als je jaar aan de beurt is.
 • Ongelukkige tijden voorgesteld bij de 3 opties? Op ‘vorige’ klikken (na het inloggen met je DigiD) en dan weer op ‘volgende’, dan worden weer andere plekken en tijden aangeboden.
 • Partner (ouder dan 60) kan ook een afspraak maken, maar dat moet telefonisch; dus eerst online voor de oudste partner, en als de brief binnen is, de jongere partner toevoegen.
 • Mantelzorgers van 60 jaar of ouder mogen als partner samen met de naaste voor wie zij zorgen een afspraak maken voor hun eigen boostervaccinatie. Dit kan alleen telefonisch als de naaste een uitnodigingsbrief heeft ontvangen. Zij moeten dan samen naar de vaccinatielocatie toe komen.
 • Bonustip: een iets andere postcode (verder weg van Amsterdam) invullen (en ook via ‘vorige’ en ‘volgende’ nieuwe locaties opvragen).

Rond 20 december gaat de grote priklocatie in Purmerend open (nu wordt in Zaanstreek Waterland alleen in Zaandam, Pieter Ghijsenlaan 1, geprikt). Purmerend wordt al wel aangeboden bij de afspraken.

Wie liever belt om een afspraak te maken, moet eerst de uitnodigingsbrief afwachten. Zonder brief kan er geen telefonische afspraak worden gemaakt.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Finy Schreuder

  1948 ik dus, kan pas 2 januari 2022 in Zaandam terecht. 3 Dagen aan het bellen geweest want de site gaf nog later aan. Dus het is nu een feit dat 60+ niet voor januari gevaccineerd is. Wat een verrassing he…..

  • Willem Kraaij

   Er is nooit gezegd dat je voor januari gevaccineerd zou zijn. Wel dat je voor januari een afspraak kon maken. Kon voor 1950 meerdere afspraken maken dit jaar in Zaandam. Misschien heb je te laat gereageerd.

 • Waarom moet er een half jaar tussen zitten om de boosterprik te krijgen

 • Lilian Steen

  Heb geprobeerd afspraak te maken in Zaandam voor de booster. Volgens GGD zijn geen data beschikbaar in Zaandam en in de omgeving ook lastig. Ik las nog in NH Dagblad dat de GGD het volgende hierover zei: We hebben nog tot eind december onze vaste locatie aan de Pieter Ghijsenlaan in Zaandam. We hebben daar opgeschaald en we kunnen voorlopig iedereen daar vaccineren. In de tussentijd gaat de zoektocht naar twee nieuwe plekken wel door’’, laat de woordvoerster van de GGD weten. Vreemd verhaal, we kunnen nog niets plannen voorlopig, dus. Trouwens, je kunt gewoon telefonisch afspraak maken, ook zonder uitnodigingsbrief via 0800 7070.

 • Thea van ‘t loo

  Er bellen op dit moment te veel
  Mensen de lijnen zijn overbezet wij verbreken de verbinding! Het schiet maar niet op met de boosterprik. Toch werd ons beloofd dat voor eind december 60 plus een prik zou krijgen.

 • Hans van den Berg

  Vandaag 14/12 om 18.15 uur online een afspraak gemaakt voor mijn booster vaccinatie. Ik kan morgenmiddag al terecht in Badhoevedorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *