Bouw Badhuisweg dichterbij: bestemmingsplan naar raad

Het bestemmingsplan voor twee woontorens met sociale woningbouw aan de Badhuisweg op het Het Zaaneiland in Zaandam gaat naar de gemeenteraad. Als het op 21 september wordt vastgesteld door raad volgt nog een beroepsperiode. Als dat geen extra vertraging oplevert kan eigenaar Rochdale gaan slopen en bouwen.

De 120 sociale huurappartementen zijn verdeeld over twee gebouwen die volgens de recente tekeningen maximaal 10 woonlagen krijgen. Rondom de nieuwe gebouwen komt openbare ruimte met parkeerplaatsen en groen.

Over die parkeerplaatsen is de buurt niet helemaal tevreden. Daar zijn nu al parkeerplekken, maar er komen er maar 67 bij voor de 120 woningen, terwijl er in de omgeving nog veel meer gebouwd wordt (ook met een lage parkeernorm). Zaanstad heeft toegezegd dat er geen betaald parkeren in de buurt komt. In het persbericht staat ook niets over de bestemming ‘begeleid wonen’ die voor 20 appartementen gaat gelden. Volgens eerdere berichten zou dat om alleenstaande jonge moeders en oudere alleenstaanden gaan.

Volgens Mohamed Acharki, bestuurder Rochdale wordt het Zaaneiland door de ingreep “een van de mooiste gemengde buurten van de hele Zaanstreek.”

Het plan Badhuisweg hoorde tot de 16 snelle projecten waarbij eigenlijk al in 2021 gebouwd had moeten worden. De bouw is sindsdien diverse keren uitgesteld.

Door Piet Bakker. Bronnen bewonersbrief Rochdale, persbericht Zaanstad, eerder nieuws op De Orkaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *