Wormerveer was er klaar voor: vanaf 10:00 uur zouden de eerste schepen aankomen in de Zaanbocht, en ze waren meer dan welkom.

Reikhalzend werd er naar ze uitgekeken maar er ging iets mis. De boten bleven weg. 

Wat er aan de hand was is vooralsnog onduidelijk. Er wordt gespeculeerd over een probleem met de bruggen, maar ook over kuddegedrag van de meevarende boten: ter hoogte van de Adelaar zouden de eersten zijn gekeerd, en de rest ging er achteraan.

Via de Facebookpagina laat Hotspot Wormerveer/Zaanboulevard weten dat het de oorzaak “de komende periode echt gaan onderzoeken.”

Ook melden zij:

“De komst Bruine Vloot is de verantwoordelijkheid en organisatie van Stad aan de Zaan/ Gemeente Zaanstad, die afspraken heeft gemaakt met de komst en invulling van boten van de Bruine Vloot naar Hotspot Wormerveer.”

Zaanboulevard 2Ondanks de constante vraag “Waar blijven ze nou?” lieten de Wormerveerders hun gladde oren niet hangen. Het feest aan de boulevard ging gewoon door.

Hotspot laat weten dat ze er de volgende keer weer voor gaan. Maar: “We willen dan alle verantwoording dragen – vandaag ging er iets goed mis – wat we met veel inspanningen hebben kunnen beperken.”

Kees Klinkenberg schreef er op zijn Facebookpagina een stukje over met daarbij een mooi fotoalbum.

Stad aan de Zaan heeft aangegeven later te reageren.