Busbrug-onderzoek voor de zomer naar Raad

Voor het zomer-reces krijgt de gemeenteraad van Zaanstad het rapport over een eventuele openstelling van busbrug De Binding.

De metingen van de extra verkeersdruk door openstelling, worden nu – tijdens de tijdelijke 24-uurs-opening van busbrug – verricht.

Dit schrijft wethouder Addy Verschuren (verkeer) aan de gemeenteraad op vragen van Paul Laport (GroenLinks) en Roland van Braam (SP) over de openstelling en het onderzoek.

Ook is er overleg met de bewoners geweest over een mogelijk permanente 24-uurs openstelling. Bewoners hebben daar aangegeven welke locaties ze gevaarlijk vinden. Een extern adviesbureau doet onderzoek naar deze locaties en adviseert de gemeente over mogelijke maatregelen. De bevindingen van het adviesbureau komen in het onderzoeksrapport.

Voorafgaand aan de tijdelijke 24-uurs-openstelling is een nulmeting gehouden zodat gekeken kan worden wat de effecten zijn. Verschuren zegt niets te weten van sluipverkeer dat de route gebruikt om de A8 en Provincialeweg te ontwijken.

Hier het Orkaan Busbrug-dossier.

Deel dit artikel:

8 reacties

 • PeterH

  Waarom noemt men die brug eigenlijk busbrug? Ik zou zeggen: of ‘brug’ of ‘voetganger-fiets-brommer-auto-taxi-bus-ambulance-motor-brug’

  • Jonathan

   Ik ken Piet Molenaar. Die zou eigenlijk Piet Administratief Medewerker HRM moeten heten.

  • Martin

   De brug heeft die naam gekregen omdat bij de aanleg de gemeente de omwonenden heeft verteld dat de brug alleen gebruikt zou worden voor de bussen van Connexion.

   • vaartje197

    je hebt ook ponton bruggen, mogen daar dan alleen pontons overheen?
    en bij het Wezenland in Wormer kon je altijd de kippenbrug over naar de Wijdewormer, en daar gingen niet alleen kippen over.

 • Vick

  De ‘Binding’ zoals de brug ook wel wordt genoemd, is met recht een verbinding van twee dorpen. Die verbinding moet 24 uur per open blijven.
  Het scheelt zoveel omrijden, waardoor de luchtkwaliteit zal toenemen. Ook wordt de verkeersdruk in dat hele gebied beter verspreid.

  Zeer te hopen dat de Binding, die met gemeenschapsgeld is betaald, nu ook altijd voor de gemeenschap beschikbaar blijft.

 • Irene

  Alleen al uit milieuoverwegingen moet deze brug gewoon open blijven. Het geeft geen extra overlast in beide wijken. Waarom wijken op twee momenten op doordeweekse dagen voor twee uur sluiten? Misschien alleen voor de inkomsten van bekeuringen, maar om dat goed te maken gewoon flitspalen neerzetten voor de snelheidsduivels
  !

 • Jan

  Ik woon in het middengedeelte van Westerkoog en ik loop (met hond), fiets en rij regelmatig met de auto en fiets over de rondweg. Ik ervaar totaal geen (meer) verkeer dan wat er al was. Alleen de Connexxionn busjes etc nemen in aantallen toe, dat valt wel op.
  Zoals altijd is het drukker met regen, dan met zonneschijn en moeten de mensen hun kroost met de auto naar school brengen.

 • Mart

  De brug voor altijd open houden.
  De Prinsenstichting op de plaats van de sprong ,en weg door trekken tot benzinepomp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *