Café Sölen (Zuiddijk) dicht wegens illegaal gokken

Burgemeester Jan Hamming heeft Café Sölen aan de Zuiddijk 67 in Zaandam voor vier weken gesloten wegens illegaal gokken.

De politie constateerde gister, 3 december, dat er in het café illegaal gegokt werd op sportwedstrijden. Er waren op dat moment acht klanten aanwezig. Sölen is per onmiddellijk gesloten.

De inval vond plaats in samenwerking met de Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA). Het pand is zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde voorzien van een aankondiging en verzegelingen.

Eerder werden in Zaandam Café @Has, een café in de Brigantijnstraat en het café op de hoek Czarinastraat – Hogendijk gesloten wegens illegaal gokken.

Op 1 november wandelde een delegatie van raadsleden over de Zuiddijk, samen met bewoners en ondernemers. Op basis van de wandeling stelden Roland van Braam (SP), Marc Wit (CDA), Henk Terol (DZ), Natascha Stroo (GL) en Peter van Haassen (CDA) een lijst met Zuiddijk-problemen op en vroeg aan Zaanstad wat daaraan te doen was, een bloemlezing uit de klachten:

  1. Woningsplitsen zorgt voor overlast en toenemende parkeerdruk.
  2. Slechte verlichting ‘s avonds en veel vandalisme (vooral ter hoogte van snackbar Schaftpot)
  3. Kappers en andere zaken die mogelijk worden gebruikt voor criminele activiteiten, zoals witwassen van drugsgeld
  4. Relatief veel leegstand
  5. De Burcht is een aantrekkelijk gebied voor ondermijnende criminaliteit
  6. De Bulgaarse supermarkt op de Zuiddijk zorgt regelmatig voor parkeeroverlast

cafe solen detail


Foto: orkaan-lezer, informatie over inval en sluiting van de woordvoerder van de burgemeester Hamming, vragen van raadsleden over Zuiddijk

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *