Catkillers in Rosmolenbuurt – petitie in 3 dagen 1700 keer ondertekend

Buurtbewoners van de Rosmolenbuurt zijn het zat. De honden van een bewoonster van de Kopermolenstraat terroriseren de straat, afgelopen donderdag werd er een kat doodgebeten:

Mevrouw traint haar honden op het grijpen van katten. Afgelopen donderdag heeft zij haar honden los gelaten op de kat van mijn buurvrouw. De honden werden binnen opgefokt en vervolgens op de kat los gelaten. Na dat zij de kat gedood hadden, heeft zij Jackie bij zijn kop gegrepen en in de kliko gedeponeerd. Mevrouw in kwestie zei dat dit niet de eerste kat is en zeker niet de laatste.

De petitie die de bewoners online hebben gezet is inmiddels door ruim 1700 mensen ondertekend – de meesten daarvan hebben hun naam achtergelaten, ze komen over het algemeen uit Zaandam. Op Facebook is het bericht al 3.400 keer geliked.

Wat willen de bewoners?

Wij willen dat haar honden afgenomen worden. Tevens verzoeken wij de gemeente en woningbouw om haar uit de woning te plaatsen. Dit ivm bedreigingen, pesterijen, rondstrooien van gif voor onze katten, het tot last zijn met haar honden, uitwerpselen laat liggen, en ook de kinderen bang maakt met haar honden door over het speelveld heen te lopen.

Zo’n 350 commentaren zijn geplaatst op de site van de petitie. Veel daarvan zijn duidelijk van buurtbewoners afkomstig:

  • er zijn heel veel vermiste katten in de omgeving die nooit boven water zijn gekomen
  • mijn vermoeden is dat die kuthonden van haar ook mijn kat te pakken heeft gehad. alleen kon ik dat niet bewijzen.
    ik weet heel
  • Ik heb bij haar in de straat gewoont en mijn kat is ook aangevallen
  • Ik weet dat er in de buurt nogal eens een katje verdwijnt en haar naam is vaak geroepen

Zoals te verwachten was zijn er ook minder frisse bijdragen, vooral van mensen die zelf het heft in handen willen nemen:

  • Ik als oud bewoner van de Rosmolenstraat zou ook graag haar huis nummer willen hebben ! De politie doet er tog niks aan!
  • misschien moet met haar hetzelfde gebeuren. haar laten verscheuren door honden!
  • Opsluiten in gesloten inrichting. Nooit meer er uit laten
  • Moeten opgesloten worden in een kleine ruimte vol met valse katten.. die mogen voor mij haar ogen uit haar kop krabben

Volgens de politie zijn er geen andere meldingen binnengekomen.

Tegenover Zaanradio ontkende de beschuldigde vrouw niet dat haar honden het katje hadden doodgebeten. Maar ze had ze niet opgehitst en bovendien bevond de kat zich in haar tuin “op privéterrein” dus, waardoor zij niet verantwoordelijk was.

Vrijdagavond 16 mei, om 17:00 wordt er het Veld-park een stille tocht gehouden ter nagedachtenis aan de doodgebeten kat Jackie. De organisatie vraagt iedereen een rode roos mee te nemen.

(foto met toestemming van de petitie-site overgenomen)