Net is door wethouder Addy Verschuren het nieuwe stationsnaambord ‘Zaandijk Zaanse Schans’ feestelijk onthuld. Maar om heel eerlijk te zijn – en dan zijn we even heel eerlijk -, is dat geen nieuws meer.

Wat wel nieuws is, dat is dat Zuivere Koffie zuivere plannen heeft met het koffiegebeuren op het station met de nieuwe naam en dito kansen.

De keuze voor Zuivere Koffie vinden wij passend, omdat hun komst niet alleen het station een nieuw perspectief krijgt, maar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans wordt geboden.

Het wordt de tweede plek voor Zuivere Koffie (naast het Zuideinde in Koog a/d Zaan) en de aandacht zal gericht zijn op koffie, koffie, koffie en op het informeren van reizigers waaronder toeristen. Verder gaan ze lokale producten verkopen en onder de aandacht brengen, maar ze verwijzen ook door naar de toeristische hoogtepunten in de omgeving.

Daarbij hoort vervoer per benenwagen, taxi, tuktuk of fiets naar – we noemen maar een dwarsstraat – naar de Zaanse Schans. Exploitant Jemuel Lampe geeft aan dat hij zich niet gaat bezighouden met het verhuren van fietsen.

Het doel is om in februari 2017 open gaan op het station met de nieuwe naam.

De afbeelding linksboven is een eerste sfeerimpressie (Zaanse houtbouw stijl, zaans huisje stijl).