De OrkaanJunior: Een beestenboel op de Bijenkorf

Niet alle scholen hebben dieren. De Bijenkorf in Assendelft heeft er een hoop.

De redactie van De Orkaan Junior bekeek welke dieren er precies zijn en hoe ze verzorgd moeten worden.

Het is de redactie wel duidelijk waarom er dieren op school zouden moeten zijn: het is gezellig, ze zijn schattig je kan er leuk naar kijken, je kan er plezier mee maken. We kunnen eieren verkopen via de schooltuinwinkel. Maar je kan er ook van leren hoe je met de dieren om moet gaan. Natuur in praktijk zogezegd.

De Kippen

De kippen heten Ei Love You, zij is acht jaar, Zebra is een jaar en Browny is vijf jaar. Ze komen bij Danielle vandaan, zij had geen plek meer toen ze ging verhuizen. Ze hebben plezier in de tuin bij De Bijenkorf en ze leggen veel eieren. Ze houden niet van plastic.

De hond

Nika is een meisje, ze is 10 jaar ze is een kruising tussen een husky en een herder. Ze is opgevoed door katten. Ze is heel lief en wil graag met je spelen.  Nika heeft Sepp (9 jaar) binnen een half uur van zijn angst voor honden afgeholpen.

Konijnen

De konijnen Bunny (1 jaar oud), en Fluffy is drie jaar, zijn moeder en dochter en komen bij juf Hanneke vandaan. Die had er ineens te veel omdat er een heel veel kinderen kreeg.

Bijenvolk

De bijen geven honing, maar de honing wordt niet geoogst, omdat het ook voedsel is voor de winter. We hebben bijen op school omdat er te weinig bijen in Nederland zijn, en we willen dat het er meer worden.

Verder zijn er nog wat naaktslakken, orenkruiper duizendpoot.

Lynn, Mike, Feline, Brian, Ruben, Reinier, Toby, Thijs en Sep.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *