Vrij & Willig: Sophie van Workum

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Sophie van Workum

‘Ik schrijf stukken voor de orkaan junior. Dit zijn bijvoorbeeld recensies over boeken en toneelstukken, ook heb ik een dagboek bij gehouden tijdens de eerste lockdown.

Ten eerste vind ik het heel goed dat er bij De Orkaan Junior aandacht is voor ‘nep nieuws’. Het komt steeds vaker voor dat er dingen gedeeld worden die eigenlijk niet waar zijn, en daarom is het belangrijk dat vooral kinderen dit leren te herkennen. Ook vind ik het goed dat er niet alleen voor volwassenen, maar ook voor en door kinderen nieuws geschreven wordt.

Met meer middelen denk ik dat we meer mogelijkheden hebben om de artikelen nog beter kunnen presenteren via verschillende kanalen. En het zou mooi zijn als de jeugdschrijvers nog meer leuke en nuttige recensies kunnen schrijven.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *