De Werf verschuift, school verhuist tijdelijk – update

Het nieuwe schoolgebouw van De Werf in Zaandijk komt definitief verder van de huizen dan gepland.

De school wordt ruim 3 meter verder van de Koperslagerstraat geplaatst. Ook wordt het in de lengte 5,6 meter evenwijdig aan de Provincialeweg opgeschoven. Het schoolplein wordt daardoor iets kleiner.

Bewoners hadden bezwaar tegen de hoge nieuwbouw waardoor ze minder zon hadden en ze zich in hun privacy voelden aangetast. Na ruim drie jaar procedures heeft Zaanstad voorgesteld het gebouw richting het speelbos op te schuiven.

Op 23 maart heeft de gemeente het plan met de buurbewoners besproken. Geen van de omwonenden heeft bezwaar ingediend zodat de nieuwbouw eindelijk door kan gaan.

Tijdelijke verhuizing

Op 7 april als de vergunning onherroepelijk is geworden, start het schoolbestuur met aanbesteding van de bouw. De gemeente begint dan met de voorbereidingen voor het plaatsen van de tijdelijke huisvesting aan de Wandelweg in Wormerveer.


UPDATE juli 2017, Zaanstad laat weten:

De tijdelijke huisvesting van basisschool De Werf wordt verplaatst naar een voetbalveld achter de (bestaande) school in Zaandijk (Lagedijk). Tijdens een bewonersavond afgelopen mei zijn hebben bewoners zorgen geuit over de eerder voorgestelde locatie aan de Wandelweg.


Als het meezit, verhuist de school in zomervakantie 2017. Daarna start de sloop en de bouw, “het meest positieve scenario” volgens de gemeente. Vanaf de sloop kan het 12 à 15 maanden duren voordat de school klaar is. Dat zou dan begin 2019 zijn.

Aanvankelijk zou de bouw eind 2014 zijn begonnen, eind 2015 zou de school klaar geweest zijn. Lees hier het hele De Werf-dossier.

Boven de artist impression van school zoals die gepland was, hieronder de kaart van de nieuwe situatie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *