Derde coffeeshop Zaanstad naar Westzaan

1 april

De derde coffeeshop van Zaanstad zal openen in de oude brandweerkazerne aan de Torenstraat 1 in Westzaan. Dat is de uitkomst van het locatieonderzoek dat werd gestart nadat de vergunning van Moonlight (Zaandam) werd ingetrokken.

Sinds 1999 geldt in Zaanstad een maximum van drie coffeeshops. Nu zijn er twee.

De uitkomst is verrassend, want de eerder werden alleen potentiële locaties in Wormerveer (15 mogelijke plekken) en Assendelft (18) genoemd, 1 daarvan in Saendelft.

Coffeeshop De Kazerne zal deelnemen aan het experiment met ‘legale wiet’. De begeleiding daarvan is in handen van het horecateam van de politie. Burgemeester Hamming (Openbare Orde en Veiligheid) is tevreden met de gekozen plek:

‘Ik ben enthousiast. De Kazerne ligt centraal, en is goed bereikbaar voor jongeren uit Assendelft en Krommenie, waardoor Zaanstad-Noord ook gedekt is. Door de ligging tegenover Lambert Melisz zal er ook voldoende sociale controle zijn. En als je er eentje op moet steken, dan maar maar bij de brandweer!’ 

Vanmiddag om 16.00 uur zal burgemeester Hamming de sleutel overhandigen aan Bob Pot die de exploitatie op zich zal nemen. Naar verwachting opent de shop begin september. 

interieur Kazerne
Deel dit artikel:

26 reacties op Derde coffeeshop Zaanstad naar Westzaan

 1. Rob Dekker -Zaanstad schreef:

  Ik gebruik totaal geen producten uit een koffieshop. Maar een verdeel punt in westzaan is toch het laatste wat ik zou verwachten. Ik begrijp het wel weinig jongeren in Westzaan dus dat is veilig. Een rustig en vredig dorp wordt overspoeld met alles wat enigzins kan voortbewegen en wat auto of scooter genoemd mag worden. Fijn voor de bejaarden dat er weer reuring is in de buurt maar wel dat ze hun bankjes in de tuin moeten afstaan aan de rook toeristen. Fijn voor de COOP die hun verkoop van Red BULL zien vertienvoudigen omdat dit drankje graag door de dezelfde gebruikers nodig is. Succes ondernemer met uw nieuwe kazerne. Ook hulpverlening voor de mens. Succes BOA,s met he parkeren rondom deze toplocatie. Succes iedereen met de evaluatie waarbij de uitslag nog voordat deze plek open gaat al ingevuld kan worden. Wat corona met onze hersenen in één jaar heeft gedaan.Kom het zien in Westzaan.

 2. JP Post schreef:

  1 april kikker in je bil

  Bot Pot. Pot is wiet in de USA

 3. Bob de bouwer schreef:

  Rob Dekker, kijk jij wel eens op de kalender?

 4. Gert Jan Negrijn schreef:

  1 april?

 5. Peter Schoonhoven schreef:

  Top! Woon in Amsterdam en wil liever niet meer met mijn geld de criminele wereld spekken, nu gedwongen door de overheid om dat te doen. Heel blij dat ik binnenkort kan omrijden voor legale wiet! Koop ik ook nog eens bloemetje of een broodje in de buurt. Rol het snel uit over heel Nederland! CDA/VVD steunen alleen maar criminelen met dat verbod van ze!

  • Harry Derlagen schreef:

   En dan je roes uitslapen in de Prins.Er worden voorlopig toch geen toeristen toegelaten,dus slaapplaatsen genoeg daar. Maar dit is gewoon een 1 april grap hoor.🤣

 6. Frank Peter schreef:

  Prima! Dat ontlast het centrum van Zaandam een beetje!

 7. Wander van der Loo schreef:

  Hahaha, 1 april…
  Nooit een publicatie van geweest!!

 8. Marten Vilijn schreef:

  Dus waar in Amsterdam de coffeeshops moeten sluiten, omdat deze te dichtbij een school liggen, zet Zaanstad een coffeeshop rechtstreeks naast een basisschool.

 9. Peter Moerland schreef:

  Jongens en meisje, hebben jullie al naar de datum gekeken?

 10. Annerieke Stuurman schreef:

  Beste mensen,

  Het is 1 april!

 11. Jeroen Conijn schreef:

  Dit is een mooie 1 april grap

 12. Marion Flimm schreef:

  1 april grap denk ik haha

 13. Karin Timmerman schreef:

  Duidelijk een 1 april grap!

 14. A kuiper schreef:

  Er is ook nog een school op 50 meter afstand en 91 bejaarde woningen wat zegt de wetgeving daar over

 15. Piet Schoone schreef:

  Is er niemand op de hoogte van 1 april grappen verschijnsel?

 16. D schreuder schreef:

  Leuk die 1 April

 17. Linda Wessels schreef:

  1 april…

 18. Frenk van Heeswijk schreef:

  En die grappen met Rutte en Omzigt zijn zeker ook 1 april.., kom nou. Een perfecte locatie dunkt mij!

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.