1 april

De derde coffeeshop van Zaanstad zal openen in de oude brandweerkazerne aan de Torenstraat 1 in Westzaan. Dat is de uitkomst van het locatieonderzoek dat werd gestart nadat de vergunning van Moonlight (Zaandam) werd ingetrokken.

Sinds 1999 geldt in Zaanstad een maximum van drie coffeeshops. Nu zijn er twee.

De uitkomst is verrassend, want de eerder werden alleen potentiële locaties in Wormerveer (15 mogelijke plekken) en Assendelft (18) genoemd, 1 daarvan in Saendelft.

Coffeeshop De Kazerne zal deelnemen aan het experiment met ‘legale wiet’. De begeleiding daarvan is in handen van het horecateam van de politie. Burgemeester Hamming (Openbare Orde en Veiligheid) is tevreden met de gekozen plek:

‘Ik ben enthousiast. De Kazerne ligt centraal, en is goed bereikbaar voor jongeren uit Assendelft en Krommenie, waardoor Zaanstad-Noord ook gedekt is. Door de ligging tegenover Lambert Melisz zal er ook voldoende sociale controle zijn. En als je er eentje op moet steken, dan maar maar bij de brandweer!’ 

Vanmiddag om 16.00 uur zal burgemeester Hamming de sleutel overhandigen aan Bob Pot die de exploitatie op zich zal nemen. Naar verwachting opent de shop begin september. 

interieur Kazerne