Dierenparadijs Rentenaar Koog a/d Zaan na 95 jaar dicht

“We hebben het net niet gered om ons 100-jarig jubileum te vieren” zeggen ze bij Dierenparadijs Rentenaar in Koog aan de Zaan. Rentenaar werd als ‘fourage’-bedrijf opgericht in 1928.

Op 4 oktober 2023 – dierendag – is de winkel aan de Raadhuisstraat 43 voor het laatst open. De reden voor de sluiting “we kunnen geen personeel vinden.”

Ooit waren er bijna 10 Rentenaar-winkels, maar ook in Zaandam, Wormerveer, Wormer en Krommenie sloten de vestigingen of werd overgenomen. Ook de hengelsportwinkel in Koog ging dicht. De winkels in Heiloo en Landsmeer blijven wel open.

Ook gaat Rentenaar online verder met diverse webshops.

Rentenaar stond 121e in onze lijst van oudste Zaanse bedrijven.

Door Piet Bakker. Bronnen: advertentie Rentenaar, contact met de winkel, website. Foto: Wim de Jong (Gemeentearchief Zaanstad, 2006).

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Carla Ranzijn-Evenblij

  wat jammer, weer een goede speciaalzaak minder

 • Ruud Prinsze

  Ik zal ze missen en helemaal onze hond loki die kreeg altijd een honde snoepje wij vinden het heel jammer dat rentenaar gaat sluiten vriendelijke groet van de familie prinsze.

 • Ria Gijssen

  speciaalzaak? Die helaas het welzijn van te verkopen dieren uit het oog verloor…de oost blok puppies die er langere tijd verkocht werden enz.
  Hopende dat de eigenaren genieten van hun pensionering.

  • Jan Windhoud

   je moet het verhaal beter lezen,heeft niks met pensioen te maken

   • inge dekker

    Jan Ria heeft het over ‘speciaalzaak’ niet over het stoppen……….. En ik ben het daar met haar eens. Honden en katten in een superklein hokje (winkel Zaandam) tot vlak voordat ze met deze winkel stopten, is niet meer van deze tijd. Wel jammer dat het 100 jarig jubileum op de Koog niet gehaald wordt, hopelijk met Heiloo en Landsmeer wel.

 • Jan De koning

  ik ben geboren in koog aan de zaan en rentenaar was/is een begrip in de koog heel jammer dat het moet sluiten heel veel succes verder😉👍

 • Mathilda welbedagt

  ouwe koeie uit de sloot halen🤮

 • Roos.vanoosten brugge

  het.was eerst van mijn opa zijn broer jan rentnaar
  geweest

 • Karin rensen

  Bij Rentenaar heb ik stage gelopen en daarna mijn eerste zaterdagbaantje heb er met veel plezier gewerkt, jammer dat ze hun 100 jarig jubileum niet kunnen vieren.

 • weer een iconische beeld minder, je zou bijna zeggen zaans erfgoed doodzonde weer!

  @ ria gijssen, hou op hoor dat gebeurde overal toen dr tijd

  nahja hup jongeren woningen erin is het een leuke locatie voor en kunnen we goed gebruiken voor de zaanse jeugd! of gaan we er ook weer status houders in zetten? 🤨😓🙄

 • T Van Neure

  jammer hoop herrineringen

 • Bert Versteeg

  Ik ga vooral de hengelsportafdeling missen.
  In de Zaanstreek zijn al zo weinig winkels waar je aas, lokvoer en alle overige hengelsportspullen kunt kopen.
  Straks blijven alleen Lagerweij in Westzaan en hengelsport Zaanstreek in Wormerveer over.
  Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 toen het preachtig weer was, kon je bij Rentenaar terecht voor aas omdat de winkel gewoon open was omdat ze ook voer voor dieren verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *