Dit wordt woontoren De Heldin

Woontoren De Heldin aan de Houtveldweg wordt 57 meter hoog en gaat 150 appartementen herbergen in 17 woonlagen. Het maakt onderdeel uit van het plan Zaans Hout.

Eerder deze week schreven we al over de nieuwe woontorens in Zaandam, maar dankzij een oplettende lezer, de behulpzame afdeling communicatie van de gemeente en de website van de architect kunnen we nu ook laten zien hoe De Heldin eruit gaat zien.

De naam De Heldin verwijst naar paltrokmolen ‘De Held Joshua’ aldus de architect (het is “De Held Jozua”) die een stukje verderop ligt.

De woontoren maakt deel uit van een wooncomplex dat ook uit woningen van drie en vijf lagen omvat. De locatie is het stuk grond aan de Houtveldweg tussen Cypressehout en Letterhout waar het belastingkantoor was gevestigd.

Hieronder het aanzicht van boven (klik voor grotere versie).

helicopter-2

En hier vanaf de straatkant (klik voor grotere versie).

heldin

Architect Laurey:

Wij zijn geïnspireerd door het nieuwe stadhuis, het Inntel Hotel, Gedempte Gracht en Vinkenstraat. Maar zeker ook door de Domineestuin, het Haaldersbroek, de Zaanse Schans, Zaandijk en Koog aan de Zaan.

Bij Laurey is ook een animatie te zien waarin je door de nieuwe wijkt vliegt.

animatie-heldin

Deel dit artikel:

10 reacties

 • J

  De molen waar naar verwezen wordt heet ‘De held Jozua”. Waarom de Gemeente Zaanstad op infoborden ‘De held Joshua’ gebruikt??

 • B

  En wanneer begint de bouw?

 • L. Dumas

  geïnspireerd door intell, stadhuis..het gaat steeds meer op een pretpark lijken in Zaandam. van mij mag de moderne Zaanse architectuur iets minder groen en veel meer vernieuwend. we moeten er nog wat jaartjes tegenaan kijken. dit straatbeeld verveelt mij nu al.

 • Guido

  Leuk maar eerlijk gezegd heb ik het nu wel weer een beetje gehad met die Zaanse retro-architectuur.

 • Jan Schoen

  Knap, wanneer je inspiratie uit de Vinkenstraat kunt halen. Dat is zonder concurrentie de lelijkste straat van Noord Holland boven het IJ.

 • Hans

  Zaanstad moet opletten dat het geen Madurodam wordt met al die klokgevels en zg.Zaanse tinten. In mijn optiek slaat deze architectuur heel snel dood, net als dat van Inverdam de spanning volkomen is verdwenen. Leuk voor de toeristen, maar de omwonenden zijn er inmiddels wel op uitgekeken Waarom niet met de trend mee, de trend van steeds moderner en architectuur? Wat er nu aankomt iss imo amateureitisch en bekeken vanuit een veel te lokaal perspectief.

 • Karin Timmerman

  Mooi ontwerp. Hiermee wordt een verbinding gemaakt in de architectuur tussen de oostkant en de westkant van het station. Prima ontwikkeling

 • Lizet Burghouts

  Mooi project! Ik hoop dat de architect ook nadenkt over de parkeergelegenheid. Met zoveel nieuwe bewoners in de toekomst kan dat een probleem worden. Als bewoner van de Zaanse Strip kan ik aangeven dat er nu al te weinig parkeerplaatsen zijn tussen de Zaanse Strip en de huizen van Zaans Goed. In de avonden en weekenden wordt er op de stoep geparkeerd. Bij de laatste fase van Zaans Goed zijn geen parkeerplaatsen gepland, dit probleem wordt dus alleen maar groter. Toekomstige bewoners kunnen de auto niet kwijt en bezoek ontvangen wordt onmogelijk.

 • jafaja

  Jammer dat er zo weinig informatie is, b.v. wanneer start bouw en waar kun je info verkrijgen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *