Drenkeling uit Wilhelminasluis gevist

Rond 17.45 uur belandde een persoon in het water van de Wilhelminasluis in Zaandam. Brandweer en politie waren snel ter plaatse en op de Burcht landde de lifeliner1-traumahelikopter.

Het gebeurde vlakbij de Beatrixtoren waar de man van de geopende Beatrixbrug afviel.

De drenkeling werd door een omstander die er achteraan sprong en met hulp van hulpverleners en de Havendienst uit het water gered. Op de wal werd eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

Het slachtoffer (een 36-jarige Portugees zonder bekende woon- of verblijfplaats) en de redder werden naar het ziekenhuis gebracht. De Portugees is zwaar gewond aan zijn gezicht, de redder kon na een warme douche weer naar huis.

UPDATE: Portugees valt van open Beatrixbrug – politie vraagt beelden

De foto van de helikopter werd gemaakt door Kees Huyser. De Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland meldde het incident via Twitter:

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Sydney van der Meer

    Op video’s die online rondgaan lijkt het erop alsof deze persoon van de brug af viel toen die open stond. Erg heftig.

  • De Orkaan

    Klopt helaas. We hebben de beelden nu ook gezien en een nieuw bericht gemaakt:
    https://www.deorkaan.nl/portugees-viel-van-open-beatrixbrug-politie-vraagt-beelden/

  • helaas is het niet de eerste keer dat iemand van een zaanse brug afvalt. Bij ongewijzigd beleid valt te vrezen dat het ook niet de laatste zal zijn. een aantal jaren geleden is een groot deel van het bestand aan brugwachters weg bezuinigd. Natuurlijk is dit soort ongelukken grotendeels toe te schrijven aan onoplettendheid van de slachtoffers. uiterlijk vandaag dient toch wel de conclusie getrokken te worden dat dit beleid niet werkt. maar ze kunnen ook weer de toezicht houdende brugwachter met camera op grote afstand weer de schuld geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *