Drie camper-opties: Hemmes, Jagersveld, Zaangolf

Zaanstad onderzocht 22 locaties voor campers in de gemeente en hield er na rijp beraad 3 over: de Hemmes (Zaandam), het gebied bij De Nagouw en voetbalvereniging Hercules (Jagersveld, Zaandam) en de locatie tussen de A8 en zwembad Zaangolf in Koog a/d Zaan.

Na de sluiting van de camperplek bij station Zaandijk Zaanse Schans is er alleen een camperplek aan de Wandelweg in Wormerveer voor maximaal 5 campers. Op de nieuwe – commerciële uit te baten – locatie moeten minstens 50 campers terecht kunnen.

Zaanstad laat deze locaties verder onderzoeken en gaat kijken of er op draagvlak in de buurt gerekend kan worden. De gemeente verwacht meer te kunnen zeggen ‘rond de zomer’.

“Daarbij wordt gekeken of en hoe er eventueel een kleinere camperplaats gerealiseerd kan worden. Een camperplaats van een dergelijk groot formaat is immers lastiger in te passen in de stad en zou ook op minder draagvlak kunnen rekenen.”

Voor de Hemmes hoopt de gemeente een subsidie te krijgen om daar een molen en 40 ’tiny houses’ te gaan bouwen. De rest van de grond op de Hemmes is grotendeels in particuliere handen. Bij sportpark Jagersveld is al eerder een reguliere camping geweest, die is echter mislukt. De locatie bij Zaangolf is in de buurt van de plek waar vroeger de campers naast het station terecht konden.

Lees hier wat wij schreven over de vorige camperplek. Foto boven (Petra Hoogkamer) laat de campers zien bij KFC in de zomer van 2019.

De 19 afgevallen plekken zijn hier te zien.

Deel dit artikel:

17 reacties

 • Bert Versteeg

  Mensen die met een camper onze streek bezoeken komen in het algemeen voor de Zaanse Schans.
  Nu heeft de gemeente 3 opties voor een camperparking waarvan er twee op voorhand al ongeschikt zijn en dat zijn de locaties Jagersveld en de Hemmes.
  Zoals in het artikel staat is er op locatie Jagersveld al eens een camping geweest maar dat is mislukt, iets wat logisch is want het is te ver lopen naar de Zaanse Schans.
  Locatie de Hemmes ligt wat dichter bij de Zaanse Schans maar valt voor mij af omdat ik denk dat de bewoners van `t Kalf niet op die campers door hun straat zitten te wachten.
  Blijft over locatie Wezelstraat,qua ligging vrij gunstig gelegen maar waar wil de gemeente die camping realiseren? Aan de westkant is veel groen dus er komt weerstand als dat moet verdwijnen dan is de enige optie de strook tussen de Wezelstraat en de spoorbaan.

  • Siem van Westen

   Locatie jagersveld zou prachtig zijn een KORTE wandeling via het prachtige Haaldersbroek is het niet veel verder dan de Wezelstraat

   • P. Hoogkamer

    campercamping bij de zaangolf… Dat is de plek wat eerdaags op de schop gaat voor herinrichting.. ontsluiting
    Kruising guisweg…

  • Rob Dekker (westzaan)

   Wezelstraat is TOP, dicht bij NS dan kunnen de mensen alle kanten op met de trein en camper laten staan. Commercieel ook zeer intressant voor de gemeente. Het moet geen parkeerplaats worden enkel voor de zaanse schans want dat levert de gemeente minder op. Wezelstraat heeft zwembad NS busdienst bij NS provinciale weg winkels in westerkoog lopend naar Zaanse Schans bij slecht weer winkelen in Zaandam-Wormerveer. Tevens ligt stroomnet en riool in de buurt.

 • Waarom moeten er nou weer openbare middelen en ruimte opgeofferd worden? Er is in de Enge Wormer toch een boer die een camping exploiteert? Dat zitten de kampeerders meteen in de juiste regio en hou je die nomaden uit de bebouwde kom vandaan. En die boer verdient wat.

  • Ron Bouw

   Juist en elke camperbezitter heeft wel een paar fietsen bij zich, dus mooi op de fiets.
   Campereigenaren zijn gierig volk( heb ik uit eigen groep vernomen) dus dat komt mooi uit, fietsen en entree is gratis.

  • Peter den Herder

   Mee eens,

   Daarnaast is (bijvoorbeeld) bij het jagersveld al enorme parkeer en verkeersdruk waardoor de voorzieningen die er al zijn (sport horeca trailerhelling en recreatie) al niet goed tot hun recht komen. Echt een stom idee!!

 • sander goudriaan

  Wat is er mis met de plek waar de campers stonden.

 • Henk Brunt

  De camping bij de Jagersplas is niet mislukt omdat er geen animo was maar door toedoen van de vorige eigenaar. Een camping was een van de voorwaarden maar de eigenaar zag dit niet zitten en heeft bewust een slecht beheer uitgevoerd.
  Wellicht toch weer te overwegen?

  • Bianca Manasse

   Natuurlijk niet. Een camping in het Jagersveld…laat het lekker met rust. Zoveel groen is er al niet. Het slechtste wat het Jagersveld kan overkomen is een camping, met vervuiling en bijbehorende verkeersoverlast. Wij kunnen straks de wijk niet meer in of uit.

 • Wim IJsseldijk

  Alle 3 de locaties zijn ongeschikt , Hemmes woningbouwplannen, Zaangolf die ruimte is al verzegd voor tennis ivm traject Guisweg afsluiting, jagersplas is natuurgrond. Ga verder buitenstedelijk zoeken, alle campertoeristen hebben fietsen mee omdat ze nergens dichtbij kunnen komen met hun camper. Voor overnachtingen willen ze niet betalen omdat ze hun huis mee hebben.

 • André van Beveren

  Er ligt nog een terrein tussen de fabriek Sonneborn en het parkeerterrein bij het station Zaandijk/Zaanse Schans. Daar kunnen zeker 20-30 campers staan. Particulier terrein? Onteigenen en camping realiseren. Het is nu toch niets anders dan een woestenij!

 • J. ploeg

  voor een hoop mensen zijn camperaars maar vreemde vogels die geen geld uit willen geven. na 28jaar camperen hebben wij al veel meegemaakt op dat gebied. mijn conclusie is dan ook dat er een hoop afgunst is. wij betalen graag voor een goed georganiseerde camperplaats. waar vriendelijke mensen toezicht houden op onze
  spullen. kom op Zaanstad maak er iets moois van en stop ons niet weg in wormerveer

 • Ron Drukker

  Hopelijk kunnen alle kinderen uit Westerkoog wel veilig naar de topsporthal lopen. Even gymmen kost al veel tijd. Als de toch al niet zo veilige route, smal trottoir regelmatig om lantaarnpalen heen moeten, ook nog langs camperende toeristen moeten, vind ik dit niet echt een slim plan.

 • Gerard kraaier

  Vreemd. Ik ben aan het googlen en ik kom hier terecht. Laatste maanden worden wij overspoeld met campers in de wilgenstraat. Nederlanders en Duitsers parkeren hier voor een aantal dagen hun camper in de woonwijk bij de Morgensterstraat-wilgenstraat is hier iets van bekend, want er staan nu 3 van die dingen, die hier niet thuis horen.

 • Kick van der Horst

  Een kleinschalige camping met goede voorzieningen en rustzoekers of jonge gezinnen als doelgroep bij het Jagersveld vind ik geen slecht plan. Graag ook voor tenten en caravans. Ook fijn als er wat leven en toezicht is op het gebied in de avonden. Iets met 50 campers is absurd, dat moet je niet willen. Krijg je een stadsnomadenfestival met bijbehorende overlast. Rijke pensionado’s en hipsters met campers trek je net luxe en allure en een mooie standplaats met uizicht op groen of water. Wie o wie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *