Camper-soap zonder einde…

Een soap is sowieso iets waar maar zelden een einde aan komt, en de avonturen rond de camperplek bij station Zaandijk Zaanse Schans doen die reputatie eer aan…

Deze week een nieuwe episode: nieuwe borden waardoor de situatie nog onduidelijker is dan het al was…

Wat eraan vooraf ging: de parkeerplaats achter station Zaandijk Zaanse Schans werd zo populair dat Zaanstad besloot het te legaliseren en uit te breiden. Dat plannetje werd gedwarsboomd door de gemeenteraad: niet meer overnachten en de uitbreiding ging niet door.

De bordjes waarmee dat werd verboden waren dermate onduidelijk dat een overtreding voor de hand lag. Vandaar dus een tweede bord:

Let op!!! Dit is geen Camper standplaats verboden hier te overnachten.

Ongeveer 10 meter verder staat een bord: camperplaats.

Meer over campers lezen? U bent gewaarschuwd.

Foto en tip: Jan Leguijt

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Ernst Debets

  Door lockdown en winter momenteel geen overlast. Dus hebben de h.h.ambtenaren een paar maanden de tijd om hun hoofden te breken over een nieuw plannetje om deze situatie op te lossen en dat vervolgens aan de gemeenteraad voor te leggen. Tip voor deze ambtenaren ( en raadsleden): ga eens ter plekke kijken voor je lukraak borden laat plaatsen!

 • Jaap Meeuwsen

  Dit is toch weer leuk nieuws in deze rare tijden 🙂
  Maar…..hoe moeilijk kan het zijn ?

 • Henk Brunt

  Het bordje verderop geeft niet aan dat het een camperplaats is maar een parkeerplaats voor campers en een parkeerplaats is volgens mij geen overnachtingsplaats.

 • Marcel van Kampenhout

  Hahahahaha, wat een sof, opnieuw! Dat nieuwe bord staat aan de openbare weg, die sowieso al geen camperstandplaats is. Het blauwe bordje verderop is duidelijk wel van toepassing op het parkeerterrein.
  Onderhand wil ik de ambtenaar die telkens van die verkeerde verkeersborden laat plaatsen wel eens leren kennen. Of redden, want hij/zij lijkt wel zó bang te zijn voor het virus, dat zij/hij al heel lang in de diepste, donkerste kelder met een pc zit, zonder nog enig besef te hebben van en contact te hebben mer de werkelijke wereld.

 • P.Hoogkamer

  Wat zouden ze gaan doen, komt er ook een bord voor de Wip, de betaalde liefde Camper ? Ben benieuwd hoe dat bord eruit komt te zien.
  Zouden ze nu ook alle gekapte bomen gaan Herplanten.

 • Hennie Mazurel

  Elke camperaar weet het verschil tussen een Pplaats voor campers (die zijn vaak te lang voor een gewone Pplaats) en een overnachtingsplaats. Maar er zijn er altijd een aantal die hettoch proberen. En die situatie is lange tijd gedoogd bij station Zaandijk. En dat gaat snel rond op sites. Een goed ingerichte camper overnachtingsplek in Zaanstad is de oplossing. De NKC kan hierbij helpen.

  • Monica Briefjes

   Hennie, de NKC was nauw betrokken bij de keuze voor de camperplaats achter station Zaandijk/Zaanse Schans. Helaas is het officieel maken van deze plek niet gelukt. Een even goed alternatief vinden zal heel lastig worden.

 • Remco Roersch

  Helemaal eens met Henk Brunt en Hennie Mazurel: P voor campers is wat anders dan een geoutilleerde camperplaats. Het zou Zaanstad sieren als ze daarin (in overleg met NKC) een goede oplossing voor vinden.

 • C. Smit

  Laten ze het bord dan in meerdere talen plaatsen. Er zullen maar weinig toeristen zijn de Nederlands begrijpen

 • Siem van westen

  Wat is overnachten? Hoe laat gaat dat in? Als je de hele nacht wakker blijft is dat dan overnachten? Of na een tijdje tijdens de nacht vertrekt?
  Hoe ga je dit handhaven?

 • Erik Esteie

  Voor een ieder die het nog niet begrijpt, voor het laten van een scheet, daar heb je een vergunning voor nodig…

  “Vergoedingsregeling gemeenten voor handhaving parkeren en overlast 2010”

  Voor wie het nog snapt

  [Regeling vervallen per 12-02-2015 met terugwerkende kracht tot en met 01-01-2015.]
  Geldend van 01-01-2014 t/m 31-12-2014

  https://wetten.overheid.nl/BWBR0023836/2014-01-01

  Ga er maar van uit dat het verboden is om in een auto te wonen en slapen.

  Ik heb geen voorbeelden maar slapen in een auto wordt niet gedoogd, wat ook de reden is. Slapen doe je maar ergens anders, maar niet langs de weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *